ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ελλάδα/Κόσμος
«Σχόλασε» και ο Ταπραντζής από το ΤΑΙΠΕΔ

«Σχόλασε» και ο Ταπραντζής από το ΤΑΙΠΕΔ

Ακόμα μια παραίτηση για το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Παρελθόν από 1η Νοεμβρίου ο εντεταλμένος σύμβουλος.

Ο Ντράγκι έβαλε τέλος στα σενάρια εξόδου από το Μνημόνιο

Ο Ντράγκι έβαλε τέλος στα σενάρια εξόδου από το Μνημόνιο

Tην εκτίμηση ότι "η επόμενη ημέρα" του Μνημονίου είναι άλλο ένα Μνημόνιο επιβεβαίωσε χθες ο διοικητής της ΕΚΤ ακυρώνοντας με απόλυτο τρόπο την επικοινωνιακή καμπάνια Σαμαρά - Βενιζέλου περί τέλους της τρόικας και εξόδου στις αγορές από το 2015. Όπως ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ θα αγοράζει ενυπόθηκους τίτλους (ABS) και καλυμμένα ομόλογα που έχουν διαβάθμιση χαμηλότερη από ΒΒΒ- υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα στην οποία ανήκουν οι τράπεζες που τα κατέχουν θα βρίσκονται "σε πρόγραμμα με την Ε.Ε."

Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά

Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά

Νωρίτερα, με κεντρικό αίτημα δωρεάν και ασφαλή μεταφορά, κινητοποίηση πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και Συλλόγων Γονέων Μουσικών Σχολείων και Καλλιτεχνικού Σχολείου. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν προς τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε Υπόμνημα διαμαρτυρίας στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

Ισπανία: Επιμένουν οι Καταλανοί

Ισπανία: Επιμένουν οι Καταλανοί

Ο ηγέτης της Καταλoνίας όρισε μία επιτροπή που θα επιβλέψει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας τον προσεχή μήνα παρακάμπτοντας την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να κηρύξει την ψηφοφορία παράνομη. Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλoνίας Αρτούρ Μας όρισε μία επταμελή επιτροπή για την επιτήρηση της ψηφοφορίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο της τρόικας οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις

Στο στόχαστρο της τρόικας οι καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις

Μέχρι στιγμής το 2014 έχουν αντληθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έσοδα 500 εκατ. ευρώ , όταν ο ετήσιος στόχος είναι 1,5 δισ. ευρώ και ο στόχος του 2015 ανέρχεται στο επίπεδο των 2,3 δισ. ευρώ. Συνολικά μέχρι το 2016 το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να συγκεντρώσει περί τα 9,6 δισ. ευρώ.

Βρέθηκαν τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τύμβο

Βρέθηκαν τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τύμβο

Με την αφαίρεση των χωμάτων του τρίτου θαλάμου αποκαλύφθηκαν, στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια μορφή μακεδονικού τάφου.

Διαβουλεύσεις με την τρόικα

Διαβουλεύσεις με την τρόικα

Στο επίκεντρο αναδιαρθρώσεις που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο αυτούς που μέχρι σήμερα ήταν τα θύματα του μνημονιακών απαιτήσεων θα ξετυλιχτούν στην επόμενη περίοδο, προκειμένου να ενισχυθούν οι ρυθμοί ανάκαμψης των επιχειρηματικών κερδών και του παραγόμενου ΑΕΠ, ενώ στη συζήτηση βρίσκεται και το μείγμα της πολιτικής σε ό,τι αφορά τους φόρους και τα άλλα χαράτσια που θα ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2015, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται στη Βουλή στις 6 Οκτώβρη.

30 Σεπ 2014 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβάλλεται η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι

Αναβάλλεται η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι

Συμβιβαστική λύση για την εκκένωση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι βρέθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των αθίγγανων. Αναβάλλεται προσωρινά η μετεγκατάσταση των Ρομά του καταυλισμού του Χαλανδρίου στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα, μετά τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε μεταξύ του Μ. Αγγελάκα, γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και εκπροσώπου των Ρομά.

30 Σεπ 2014 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ