ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Άρθρα
Τι πρόκειται να συμβεί στο Ελληνικό ;

Τι πρόκειται να συμβεί στο Ελληνικό ;

Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλoυς στο Ελληνικό»

507 πολίτες, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και συλλογικοτήρων προσέφυγαν - για μια ακόμη φορά - στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση του λεγόμενου «Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αναπυξης (Σ.Ο.Α)» στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και την παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά.

30 Απρ 2018 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυτό είναι το (έντονο!) δημόσιο συμφέρον που ευαγγελίζεται το ΣτΕ για το ξεπούλημα του Ελληνικού

Αυτό είναι το (έντονο!) δημόσιο συμφέρον που ευαγγελίζεται το ΣτΕ για το ξεπούλημα του Ελληνικού

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) από την αρχή της αυτοδημιουργίας του, σύνδεσε το όνομά του και τον χώρο στέγασής του με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σε όλη την έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Όταν ο Ολυμπισμός δε θρέφει πια όνειρα…

Όταν ο Ολυμπισμός δε θρέφει πια όνειρα…

του David Garcia  

Στην Αθήνα, την πόλη-σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, κατέφθασαν τον Αύγουστο του 2004 για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πάνω από 10.000 αθλητές από 201 χώρες. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με το σύνολο των περιττών κατασκευών, συνετέλεσε σημαντικά στα δημοσιονομικά προβλήματα και την επιδείνωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα. Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο απολογισμός είναι δυσβάστκτος. Αλλά όχι για όλους...

27 Φεβ 2018 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικό: Το Eurogroup εκβιάζει…

Ελληνικό: Το Eurogroup εκβιάζει…

Πρωτοβουλία «Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό»

Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα το Eurogroup και αποφάσισε να μην εκταμιευτεί η επόμενη «δόση» του δανείου προς την χώρα μας, αν δεν εκπληρωθούν και τα δυο τελευταία «προαπαιτούμενα», που αφορούν την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα σπίτια των οφειλετών δανειληπτών και την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

20 Φεβ 2018 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για ποιά «ανάπτυξη» καλούμαστε να  θυσιάσουμε και το Ελληνικό;

Για ποιά «ανάπτυξη» καλούμαστε να θυσιάσουμε και το Ελληνικό;

«Πρωτοβουλία «‘Ένα Πάρκο για όλους στο Ελληνικό»

Το Σχέδιο για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά έχει πλέον κατατεθεί και παρουσιαστεί. Πόσοι όμως γνωρίζουν επακριβώς τι προβλέπει το «Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης» (Σ.Ο.Α) του Ελληνικού; Πόσοι γνωρίζουν τι είδους «πάρκο» περιλαμβάνεται σ’αυτό τα σχέδιο;

12 Φεβ 2018 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίπλα και πάνω στα ρέματα...

Δίπλα και πάνω στα ρέματα...

του Πάνου Τότσικα

...σε ορεινούς όγκους και δασικούς χώρους... οικοπεδοφάγοι καταπατούν δημόσιες εκτάσεις, τις αποψιλώνουν και πουλάνε φτηνά  οικόπεδα...

16 Νοε 2017 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό (ΣΟΑ) είναι πολλαπλά επιζήμιο για την Αττική

Το επενδυτικό σχέδιο στο Ελληνικό (ΣΟΑ) είναι πολλαπλά επιζήμιο για την Αττική

της Ελένης Πορτάλιου, μέλους της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού (kokkoi.gr)

Αυτές τις ημέρες στο Ελληνικό εκδηλώθηκε μια μεγάλη σύγκρουση σε ένα από τα επίδικα θέματα της υπόθεσης στα οποία εκφράζεται απροσχημάτιστα η αρπακτικότητα των «επενδυτών» και των αυτόκλητων πολιτικών συνηγόρων τους.

12 Οκτ 2017 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για το Ελληνικό ξανά

Για το Ελληνικό ξανά

της Δέσποινας Κουτσούμπα

Νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν με τη νομοθεσία όταν υπέγραψαν την κατάπτυστη σύμβαση, νόμιζαν ότι ξεμπέρδεψαν με τους αρχαιολόγους όταν εξαπέλυσαν τον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης, νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με το να παρακάμψουν και το ΚΑΣ στο οποίο οι ίδιοι προσέφυγαν.

13 Σεπ 2017 Like ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ