Ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις

Ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις

Ελλάδα/Κόσμος11 Μαρτίου 2015

Σε φορτισμένο κλίμα, με φόντο το μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών, ξεκινούν στις 15:00 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν στη βελγική πρωτεύουσα, κύκλοι της κυβέρνησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κλιμάκια των θεσμών να έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να συλλέξουν στοχευμένα στοιχεία.

"Τα κλιμάκια αυτά, των οποίων οι επισκέψεις θα αποφασίζονται από κοινού με την Ελληνική πλευρά, θα είναι χαμηλόβαθμα και, φυσικά, οι επαφές τους θα γίνονται με ομόβαθμούς τους", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν χθεσινά δημοσιεύματα περί εγκατάστασης, από σήμερα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ξεκινάει νέο κύκλο επαφών στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ όπου θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος