Διακοπή εργασιών για τους αγωγούς ομβρίων στην Ηλιούπολη

Διακοπή εργασιών για τους αγωγούς ομβρίων στην Ηλιούπολη

Ελλάδα/Κόσμος9 Μαρτίου 2015

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη που αφορά το ρέμα της Πικροδάφνης: Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής των συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων Σ2 και Σ3 στην Ηλιούπολη, που είχαν καταθέσει στις 20.1.2015 πολίτες από τον Άγιο Δημήτριο και το Παλαιό Φάληρο και με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε διατάσσει την παύση τους μέχρι την εκδίκαση της συναφούς αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι ίδιοι πολίτες.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου ξεκίνησαν στην Ηλιούπολη έργα για την κατασκευή συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων μέσω των οποίων μεταφέρονταν στο ρέμα της Πικροδάφνης νερά που δεν ανήκουν στη λεκάνη απορροής του, αυξάνοντας έτσι την πλημμυρική παροχή του. Τα έργα αυτά είχαν προκαλέσει την αντίδραση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, κ. Μαρίας Ανδρούτσου, η οποία είχε αποστείλει σχετική επιστολή στις 15.12.2014 στην Περιφέρεια Αττικής. 

Πολίτες από τον Άγιο Δημήτριο και το Παλαιό Φάληρο προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας αφενός την ακύρωση της κατασκευής αυτών των συλλεκτήριων αγωγών στην Ηλιούπολη και αφετέρου την άμεση αναστολή των σχετικών εργασιών μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί αυτό για τη νομιμότητά τους. Ο κυριότερος λόγος που επικαλέστηκαν οι προσφεύγοντες αφορούσε την έλλειψη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που η νομοθεσία απαιτεί στην περίπτωση εκτέλεσης τέτοιων έργων.

 

Δίκτυο Πολιτών για την διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος