Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Ελλάδα/Κόσμος2 Μαρτίου 2015

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατέθηκε σήμερα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά. Λεπτομέρειες, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Έχουμε πει από την αρχή και προεκλογικά και στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι ανεξάρτητα απ' όποια διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες το μήνα σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επιδότηση ενοικίου για 300.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης

«Το νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης» τόνισε, ενώ έκανε σαφές ότι τα τρία αυτά πρώτα μέτρα αφορούν όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος