Στ. Κοντονής: Η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε με την αναβολή

Στ. Κοντονής: Η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε με την αναβολή

Ελλάδα/Κόσμος26 Φεβρουαρίου 2015

«Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη», τονίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε για την αναβολή της Superleague δίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, λέγοντας ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης δεν εξαντλήθηκε με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ορισμένοι λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη «ως μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους». Όπως σημειώνει, η απόφαση ελήφθη μετά από εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της δημόσιας τάξης, αφού όπως τονίστηκε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

«Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη», τονίζει.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει.

«Γι' αυτό», συνεχίζει, «τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει».

«Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε», καταλήγει.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος