Πιθανή διακοπή των πρωταθλημάτων

Πιθανή διακοπή των πρωταθλημάτων

Ελλάδα/Κόσμος25 Φεβρουαρίου 2015

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση η πιθανότητα διακοπής των πρωταθλημάτων ώστε να δοθεί ένα τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", ο κ. Κοντονής εξήγησε ότι "έχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται" και ότι θα προβεί σε μία σειρά από συναντήσεις για να βρεθεί μία λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο και όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα, ξεπέρασαν κάθε όριο, μπήκαν οπαδοί μέσα, φωτοβολίδες που είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιο άτομο. Όλο αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή, ούτε θα πει ότι . Αυτά που συνέβησαν χθες δείχνουν το μέτρο της πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα στο γήπεδο, σε ένα πλαίσιο αντιπαράθεσης, όταν γίνονται στα πλαίσια ενός Οργάνου, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Εξετάζουμε τα πάντα. Είδα χθες τον πρωθυπουργό και κάναμε μία πρώτη συζήτηση. Έχουμε κατευθύνσεις. Σήμερα θα συζητήσουμε για άλλη μία φορά με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουμε συνάντηση με τους φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) και στις πέντε έχω με το προεδρείο του ΠΣΑΠ. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και ο όχλος πέφτει πάνω τους ή τους πετάει αντικείμενο. Αυτό εκφεύγει πολιτισμένου κράτους το 2015. Η Κυβέρνηση δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι στα γήπεδα και για να φύγει θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος.

Θα ήθελα να ενημερώσω πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει ψηφιστεί ο νόμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο ξέρει ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό το σύστημα το έχουμε πληρώσει πάνω από 13 εκατ. ευρώ και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν παρέλαβα, μου είπαν . Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν έχει εγκατασταθεί και δεν Λειτουργεί το ηλεκτρονικό πειστήριο, το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και με ειδικό τερματικό on line σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν γήπεδα που ελέγχουν με τις κάμερες ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες. Αν δεν λειτουργήσει, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Το θέμα είναι ότι εμείς είχαμε σκοπό, από τη στιγμή που συναντήθηκα με όλους τους φορείς, και θα είχαμε επαφές με τη FIFA και τη UEFA, και τα γεγονότα μας πρόλαβαν. Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό.

Έχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται. Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία λεσχών φιλάθλων που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα την ομάδα και ό,τι συμβαίνει σε αυτές θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα ανήκουν εκεί και θα υπάρχει ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι εγκρίνει την παρουσία τους. Υπάρχουν νόμοι που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το φαινόμενο να δηλητηριάζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους εφήβους από τα λαϊκά στρώματα που παρασύρονται από λάθος καταστάσεις. Εμείς δεν θα αφήσουν την νεολαία μας να δηλητηριάζεται από αυτές τις καταστάσεις και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε". 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος