Ελληνικό: Απορρίφθηκε η αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας

Ελληνικό: Απορρίφθηκε η αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας

Εν Δήμω > Ειδήσεις25 Φεβρουαρίου 2015

Με ομόφωνη απόφαση, η επταμελής σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάνθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο μετά την αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρεια Αττικής και των παρεμβάσεων υπέρ της Περιφέρειας του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ατομικά, αλλά και ως εκπρόσωπου της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», της ‘Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» και δύο πολιτών. 
Όλοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κάνει δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και είχε ανακαλέσει την προγενέστερη απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του ίδιου δικαστηρίου, που είχε «παγώσει» την επίμαχη διαδικασία για το Ελληνικό. Τώρα, η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον Νίκο Αγγελάρα, απέρριψε ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς της αίτησης αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής.
Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ζητά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του Ελληνικού.

Εν αναμονή των αποφάσεων

Πλέον, η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκε χθες από τους θεσμούς αφήνει ανοιχτές πολλές ερμηνείες.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, επιμένουν πως η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και το Ελληνικό δεν θα ιδιωτικοποιηθεί όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί.

 

Με πληροφορίες από: tovima.gr

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις