Συνέχεια των διαπραγματεύσεων, αναζητείται πολιτική συμφωνία

Συνέχεια των διαπραγματεύσεων, αναζητείται πολιτική συμφωνία

Ελλάδα/Κόσμος13 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, υπογράμμισε ότι στη διαπραγμάτευση η Ελλάδα προσήλθε με άρτια και τεκμηριωμένη πρόταση, ότι σε καμία στιγμή δεν ένιωσε απομονωμένος και τόνισε ότι υπάρχει διάθεση για πολιτική συμφωνία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση του συνόδου κορυφής, μίλησε αρχικά για τα θέματα της Ουκρανίας και της τρομοκρατίας, που ήταν και τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το Eurogroup.

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, ο πρωθυπουργός είπε πως τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκαν, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και το χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της συνόδου κορυφής και σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρθηκε στο ελληνικό ζήτημα, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρώτη της συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα είπε πως «χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο», συμπληρώνοντας πως «του είπα είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε».

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος