Ηλιούπολη: Δικαίωση για τους αντιπροσώπους στον ΣΠΑΥ

Ηλιούπολη: Δικαίωση για τους αντιπροσώπους στον ΣΠΑΥ

Ελλάδα/Κόσμος12 Φεβρουαρίου 2015

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5-2-2015, επαναλήφθηκε η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων του Δήμου Ηλιούπολης στον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Η δημοτική κίνηση «Ηλίου Πόλις» σημειώνει πως «είχε προηγηθεί στις 11-12-2014 παράνομη ψηφοφορία με στόχο τον αποκλεισμό της παράταξής μας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, παραβιάζοντας τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Μετά από προσφυγή της παράταξής μας, η Αποκεντρωμένη διοίκηση ακύρωσε την παράνομη ψηφοφορία.

Αφού η διαδικασία επαναλήφθηκε αυτή τη φορά όχι με παρανομίες και «νομικίστικα τεχνάσματα», αλλά με την διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, εξελέγη εκπρόσωπος της παράταξής μας στην Γ.Σ. του ΣΠΑΥ».

Και προσθέτει: «Η παράνομη και αντιδημοκρατική διαδικασία που ακολούθησε ο κ. Βαλασόπουλος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Σεφτελή, τους εξέθεσαν στα μάτια του Δημοκρατικού λαού της Ηλιούπολης. Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη τους, ο Δήμος της Ηλιούπολης είναι ο μοναδικός στον οποίο ακυρώθηκε ψηφοφορία». Και καταλήγει: «Πιστεύουμε, οι υπεύθυνοι γι αυτή την θλιβερή πρωτιά, να έβγαλαν τα αναγκαία συμπεράσματα και να μην επιχειρήσουν ξανά να καταπατήσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολύ περισσότερο, να πάψουν με απαράδεκτες ανακοινώσεις και μάλιστα χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον θεσμό του Γραφείου Τύπου του Δήμου, να παραπλανούν τους πολίτες της Ηλιούπολης».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος