Πριν παραιτηθεί επέβαλε στον Κορτζίδη, 5μηνη αργία

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Φεβρουαρίου 2015

Αργία πέντε μηνών από τα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης επέβαλε στον Χρήστο Κορτζίδη, ο ήδη παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας για παραβάσεις που άπτονται πειθαρχικά παραπτώματα αιρετών.

Ο πρώην Δήμαρχος επωμίστηκε με την ιδιότητά του ως προϊσταμένου των υπηρεσιών του Δήμου, τη συνολική ευθύνη της ομόφωνης απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αναφέρει η απόφαση του πρώην γ.γ.

Συγκεκριμένα η ποινή επιβλήθηκε για λανθασμένη εφαρμογή στον τρόπο παραχώρησης του πάρκου Αφροδίτης στην εταιρεία “HAPPY FAN Μονοπρόσωπη ΕΠΕ” για την εγκατάσταση και λειτουργία του Λούνα Παρκ και για πλημμελή εποπτεία της τήρησης των όρων της συμβάσεως.

Η ομολογουμένως αυστηρή πειθαρχική ποινή είναι ελεγκτέα δικαστικά, καθώς ο πρώην Δήμαρχος πρόκειται να προβεί άμεσα σε άσκηση προσφυγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ωστόσο προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η βιασύνη που επεδείχθη για την έκδοση της σχετικής απόφασης, η οποία υπεγράφη από τον πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 27.1.2015, δηλαδή 3 ημέρες πριν από την παραίτησή του.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις