Το Ελληνικό στο... Μαξίμου

Το Ελληνικό στο... Μαξίμου

Εν Δήμω > Ειδήσεις28 Ιανουαρίου 2015

Υπουργικούς θώκους στη νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνουν τέσσερις πολιτικοί που υπερασπίστηκαν σθεναρά τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάννης Τσιρώνης και Νίκος Χουντής, από τα πόστα που υπηρέτησαν πριν υπουργοποιηθούν, τόνιζαν σε κάθε τόνο την αντίθεσή τους, στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου. Με ερωτήσεις τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις τους, δε δίστασαν να συγκρουστούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιχειρήθηκε να επιβληθούν.

Τώρα, απομένει η νέα κυβέρνηση να βάλει «φρένο» στην καταστροφική για τη χώρα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει επίσης να λάβει άμεσα αποφάσεις για το ΤΑΙΠΕΔ και τις προσπάθειες ξεπουλήματος των «φιλέτων» της χώρας.

Να σημειώσουμε πως στο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχει και ο Χρήστος Σπίρτζης που διετέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ.

Πρόσφατα η οικονομοτεχνική μελέτη του ΤΕΕ, υπολογίζει την αξία της έκτασης του Ελληνικού-Αγίου Κοσμά σε 3 δισ. ευρώ. Η αξία αυτή είναι 222% μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ που συμφώνησε κατ' αρχήν το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της συγκεκριμένης έκτασης. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις