Επιστρέφει λεφτά στο «ταμείο κλεμμένων» ο Τ. Μαντέλης

Επιστρέφει λεφτά στο «ταμείο κλεμμένων» ο Τ. Μαντέλης

Ελλάδα/Κόσμος14 Ιανουαρίου 2015

Έχοντας στόχο την ελάφρυνση της ποινικής του μεταχείρισης, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης εκδήλωσε την επιθυμία να επιστρέψει χρήματα στο αποκαλούμενο «ταμείο επιστροφής κλεμμένων». Πρόκειται για το ταμείο που δημιουργήθηκε ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα που θεωρείται ότι ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Τάσος Μαντέλης καθίσταται έτσι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που ουσιαστικά συναινεί στην επιστροφή χρημάτων, ύψους περίπου 450.000 μάρκων (230.000 ευρώ) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από εκεί στον ειδικό «λογαριασμό επιστροφής κλεμμένων», στο πλαίσιο της προσπάθειας να ελαττώσει την ποινή που απειλείται και η οποία κινείται μεταξύ 10-20 ετών. Στο εδώλιο, για την υπογραφή της σύμβασης του 1997 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, πλην του Τάσου Μαντέλη, κάθονται ο επιχειρηματίας, κουμπάρος του πρώην υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης, η εφοριακός Αντωνία Μάρκου, το άλλοτε στέλεχος της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου και ο πρώην συνεργάτης του βασικού κατηγορουμένου Αριστείδης Μαντάς.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός, με αίτημά του χθες προς τον εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, το οποίο συνυπογράφουν ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του Γ. Τσουγκράνης, καθώς και η κόρη του (δεν είναι κατηγορούμενη, αλλά συνδικαιούχος σε λογαριασμό στον οποίο μπήκαν τα επίδικα χρήματα) υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το βούλευμα φέρεται να έχει απαιτήσει ως δωροδοκία 450.000 μάρκα (230.000 ευρώ). Ηδη του έχει δεσμευθεί λογαριασμός με 174.000 ευρώ. Αναφέρει λοιπόν πως προσφέρει άλλες 56.000 ευρώ, τα οποία κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κατόπιν αυτού -καθώς συμπληρώνεται το ποσό της μίζας για την οποία κατηγορείται- και βάσει του νόμου που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2014, ζητεί ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

 

Με πληροφορίες από efsyn.gr 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος