Με «όπλο» ένα στιλό, «είμαι κι εγώ Charlie»

Με «όπλο» ένα στιλό, «είμαι κι εγώ Charlie»

Ελλάδα/Κόσμος8 Ιανουαρίου 2015

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στη Γαλλία. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. Αφορμή στάθηκε η πρωτοφανή αιματηρή επίθεση στην σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα «Charlie Hebdo».

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στην Γαλλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και μέσα ενημέρωσης να δηλώνουν «Είμαι κι εγώ Charlie»,  

Την επίθεση καταδίκασαν οι ηγέτες από όλο τον κόσμο, από τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Άνγκελα Μέρκελ, μέχρι τις αραβικές χώρες και το Ιράν.

Σε αναζήτηση των δραστών

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές της αστυνομίες είναι γνωστές πλέον στις αρχές οι ταυτότητες τουλάχιστον δυο εκ των δραστών, ενώ σύμφωνα με την Le Point, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι δυο Γάλλοι Αλγερινής καταγωγής που επέστρεψαν το καλοκαίρι από τη Συρία.

«Ο Θεός είναι μεγάλος», φώναζαν οι δυο δράστες κατά τη διάρκεια της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ιστορικό έντυπο

Το αριστερό ριζοσπαστικό ιστορικό-σατιρικό «Charlie Hebdo» έχει γράψει τη δική του ιστορία στον γαλλικό Tύπο, ασκώντας πάντοτε σκληρή σάτιρα σε βάρος πολιτικών και επιχειρηματιών και έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τους μουσουλμάνους από το 2006, οπότε είχε αναδημοσιεύσει από τη σουηδική μεγάλης κυκλοφορίας καθημερινή πολιτική εφημερίδα Jyllands-Posten τα σκίτσα που σατίριζαν το προφήτη Μοχάμεντ.

Και ο Σαμαράς... το βιολί του

«Μερικοί στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια και ασφάλιση σε όλους τους μετανάστες. Βλέπετε τί γίνεται στην Ευρώπη. Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες», είπε ο πρωθυπουργός σε προεκλογική ομιλία στη Χαλκίδα, την ημέρα που όλος ο κόσμος καταδίκαζε το γεγονός, σοκαρισμένος από το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος