Δημοτική συγκοινωνία χωρίς την απαιτούμενη άδεια

Δημοτική συγκοινωνία χωρίς την απαιτούμενη άδεια

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο8 Οκτωβρίου 2014

Με βιαστικό τρόπο και χωρίς να ληφθούν υπ όψιν οι απαραίτητοι παράμετροι για ένα τόσο σημαντικό έργο, η διοίκηση Κωνστανταντάτου έφερε πως έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης την προγραμματική συμφωνία για τη δημοτική συγκοινωνία της πόλης.

Χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη άδεια και χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη, εισηγήθηκε στο σώμα την έγκριση μιας ασαφής συμφωνίας που μέχρι την τελική της μορφή επιδέχεται πολλές τροποποιήσεις.

Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει η γραμμή που θα τεθεί στην υπηρεσία των δημοτών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό καθώς έχουν προταθεί από τη μεριά του δήμου πέντε εναλλακτικές προτάσεις και ο ΟΣΥ θα κληθεί να επιλέξει την καταλληλότερη.

Ο δήμος, θα υπογράψει διετή προγραμματική συμφωνία για την εκμίσθωση δυο λεωφορείων που σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούν μια γραμμή. Σε περίπτωση βλάβης του ενός οχήματος τότε το δεύτερο θα κληθεί να το αντικαταστήσει. Στα σχέδια του δήμου είναι λίγο πριν ή μετά το Πάσχα να λειτουργήσει και δεύτερη γραμμή. Σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός ο δήμος θα προχωρήσει και στη εκμίσθωση και τρίτου λεωφορείου ώστε να υπάρχει πάντα κάποιο που θα αντικαθιστά τυχόν βλάβη ενός από τα άλλα δυο, ανεβάζοντας το κόστος.

Η απόφαση της διοίκησης πέρασε από το δ.σ. κατά πλειοψηφία. Η μείζονα πλειοψηφία ψήφισε λευκό. Αιτιολογώντας τη ψήφο της, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε κατ' αρχήν θετική με την ύπαρξη δημοτικής συγκοινωνίας όμως προκειμένου να την υπερψηφίσει ζήτησε ορισμένα στοιχεία όπως την άδεια και την οικονομοτεχνική μελέτη που όμως αδυνατούσε η δημοτική αρχή να προσκομίσει.

Πάγια θέση της Δημοτικής Συνεργασίας είναι πως οι λαϊκές ανάγκες για μετακίνηση θα πρέπει να καλύπτονται από δημόσιο φορέα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη μετακίνησης που υφίσταται για τους δημότες αλλά και το γεγονός πως η κεντρική διοίκηση κωφεύει στα αιτήματα που έχουν πολλάκις κατατεθεί, ως διοίκηση του δήμου έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το θέμα. Κρίνοντας πλέον από τη θέση της αντιπολίτευσης το ζήτημα, θεωρεί καταρχήν θετικό το γεγονός πως η νέα διοίκηση αναζητεί λύση όμως επισημαίνει, πως οι κινήσεις που έγιναν είναι βεβιασμένες και θα έπρεπε η εισήγηση να αποσυρθεί και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ολοκληρωμένη.      

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο