Το «μεταφερόμενο» κοινωνικό παντοπωλείο

Το «μεταφερόμενο» κοινωνικό παντοπωλείο

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο8 Οκτωβρίου 2014

 Παρά τη διαβεβαίωση του κοινωνικού συνεταιρισμού «Βλαστός» πως πρόκειται να αποχωρήσει από τις εγκαταστάσεις που του είχαν παραχωρηθεί (οδός Τριπόλεως-Αργυρούπολη) από την προηγούμενη δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών, η νέα διοίκηση του δήμου επέλεξε να προχωρήσει στην ενοικίαση κτιρίου για να στεγάσει το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου «πετώντας» κάμποσα ευρώ.

Έτσι, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου θα φιλοξενηθεί στην οδό Αργυρουπόλεως (σε κτίριο που φιλοξενούταν η δημοτική επιχείρηση) και ο δήμος θα κληθεί να καταβάλει ως ενοίκιο το ποσό των 1200 ευρώ το μήνα, στον εκκαθαριστή!

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης τα χρήματα θα επιστρέψουν στο δήμο.

Η νέα διοίκηση του δήμου αρχικά είχε υποστηρίξει πως όταν ολοκληρωθεί η έξωση του «Βλαστού» και αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στην Τριπόλεως, θα μεταφέρει εκεί το κοινωνικό παντοπωλείο ωστόσο σήμερα «θολώνει» τα νερά και πιθανόν κάτι τέτοιο να μη συμβεί.

Την πρόταση καταψήφισε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιπροτείνοντας να συνεχίσει ο δήμος τη συγκέντρωση των τροφίμων στο χώρο που διαθέτει η κοινωνική υπηρεσία (όπως άλλωστε γινόταν) και να μεταφερθεί το κοινωνικό παντοπωλείο στην οδό Τριπόλεως καθώς ο χώρος επίκειται να αδειάσει.

Ένα θέμα που εξ' αρχής η δημοτική αρχή θα μπορούσε να είχε λύσει δείχνοντας καλή διάθεση προτίμησε να το εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους, το έκανε σήριαλ και φυσικά ζημιωμένοι σε αυτήν την υπόθεση είναι οι συμπολίτες μας που χρήζουν της πραγματικής στήριξης μας και όχι επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο