Υπέρογκες αυξήσεις στους κοινόχρηστους χώρους

Υπέρογκες αυξήσεις στους κοινόχρηστους χώρους

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο21 Δεκεμβρίου 2014

Φωτιά και λαύρα είναι οι αυξήσεις στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο της 17ης Δεκεμβρίου. Από τα παρόντα μέλη του συμβουλίου καταψήφισε μόνο ο Θ. Λιάππης. Οι παρατάξεις των Κορτζίδη και Βαζαίου σε μία συμβολική μορφή διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είχαν αρνηθεί να πάρουν μέρος στη συνεδρίαση, ενώ η Δημοτική Συνεργασία κατέθεσε έγγραφο με το οποίο δήλωνε την κατηγορηματική της αντίθεση στις προτεινόμενες αυξήσεις.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ενοχλημένος από το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας ανήμερα του συμβουλίου με το οποίο κάναμε λόγο για "Τσουχτερές αυξήσεις για τους επαγγελματίες" μη ανεχόμενος (;) άλλη πληροφόρηση πλην αυτής της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου να διοχετεύεται στην τοπική κοινωνία προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αυξήσεις κάνοντας επίθεση στον Κορτζίδη (!).

Θεωρούμε το δημοσίευμά μας απολύτως αντικειμενικό.Η διοίκηση όσο και να ενοχλείται δεν μπορεί να επιβάλει σιγή ασυρμάτου.

Απάντηση στους ισχυρισμούς του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ότι "για τις αυξήσεις φταίει ο Κορτζίδης" εξέδωσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης

Τα νέα τέλη σε σύγκριση με τα προηγούμενα στους πίνακες που ακολουθούν:

 

 

Σε ότι αφορά στην επόμενη κατηγορία έχουμε να κάνουμε την παρατήρηση ότι δεν αφορά μόνο στους κατασκευαστές - εργολάβους αλλά και στους κατοίκους του δήμου μας οι οποίοι κάνουν οικοδομική εργασία και χρειάζεται να βγάλουν μπάζα και άλλα οικοδομικά υλικά. 

Τέλος στην επόμενη κατηγορία η διατύπωση της εισήγησης «Για πρόσκαιρη χρήση κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, οδών κλπ από ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ για τη διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού, καλλιτεχνικού ή επιστημονικού περιεχομένου απαγορευόμενης της με οποιαδήποτε μορφή εμπορικής δραστηριότητας» σημαίνει ότι στο εξής οι φορείς της πόλης οι οποίοι διοργανώνουν κάποια καλλιτεχνική εκδήλωση σε πλατεία ή άλλο δημοτικό χώρο θα καλούνται να πληρώσουν για αυτήν τέλη χρήσης ανεξάρτητα αν η εκδήλωση αυτή προσφέρεται δωρεάν στα μέλη τους ή στους κατοίκους του δήμου;

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο