Σε αμηχανία η διοίκηση του δήμου για το Ελληνικό

Σε αμηχανία η διοίκηση του δήμου για το Ελληνικό

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο26 Οκτωβρίου 2014

Την ώρα που το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει «φρενάρει» την «επένδυση» στο πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού η διοίκηση του δήμου παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις. Στον Μητροπολίτη Παύλο ο Χρήστος Κορτζίδης. 

Επανεξέταση της παραχώρησης του Ελληνικού αποφάσισε την Παρασκευή (10/10) το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο αντεπίτροπος αποδέχθηκε τη βασική παρατήρηση του Κλιμακίου ότι έγιναν ουσιώδεις τροποποιήσεις όρων του διαγωνισμού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναφέροντας μάλιστα ότι υπήρξαν παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Και ενώ αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου να εκδοθεί το αργότερο στο τέλος Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, εμφανώς αμήχανος δηλώνει υπέρμαχος της «επένδυσης». Στο δημοτικό συμβούλιο στις 22 Οκτωβρίου αρκέστηκε να σχολιάσει πως η διοίκηση του δήμου «παρακολουθεί το θέμα» χωρίς να μπει στη διαδικασία ούτε καν να σχολιάσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου.

Το θέμα έφερε στο δ.σ. η Δημοτική Συνεργασία, καλώντας το δήμαρχο να πάρει θέση.

Ενημέρωση του Μητροπολίτη Παύλου

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, είχε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον Χρήστο Κορτζίδη και παρουσία του Χρήστου Βλάχου και της Γεωργίας Αδαμίδου.

Ο Χρ. Κορτζίδης ενημέρωσε τον Επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά το πρ. αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Να θυμίσουμε πως ο Μητροπολίτης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως είναι ενάντια στα σχέδια των επενδυτών και έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την υπεράσπιση του χώρου.    

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο