Άρχισαν διώξεις κατά των δημάρχων

Άρχισαν διώξεις κατά των δημάρχων

Ελλάδα/Κόσμος11 Δεκεμβρίου 2014

 Έναρξη διώξεων κατά δημάρχων που αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες ανοίγουν την πόρτα των απολύσεων στους Δήμους. Κατηγορούνται για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Αναλυτικά, στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού προχώρησε η Εισαγγελία σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, μετά την άρνησή τους να δώσουν στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης και επανελέγχου συμβάσεων των υπαλλήλων τους, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η δίωξη σε βάρος των δύο δημάρχων, που αφορά τα αδικήματα της απείθειας κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Κ. Νταγιάντα είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, μετά από στοιχεία που είχε αποστείλει στην Δικαιοσύνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στον φάκελο του υπουργού περιλαμβάνονταν οι εκθέσεις άρνησης έλεγχου που είχαν συντάξει οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τους δημάρχους Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Ρέντη- Νίκαιας, Λάρισας και Πάτρας.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος