Στο δρόμο η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης

Στο δρόμο η Εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης

Ελλάδα/Κόσμος10 Δεκεμβρίου 2014

Μείζον θέμα δημιουργεί η εντολή της αστυνομίας να «σφραγιστεί» η εγκατάσταση του κλειστού καταδυτηρίου του Αγίου Κοσμά με αποτέλεσμα η εθνική μας ομάδα να μείνει χωρίς στέγη.

Σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν εδώ και καιρό, με τα ζητήματα  λειτουργίας των Κολυμβητηρίων, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα προβλήματα όχι μόνον εξακολουθούν να υφίστανται αλλά εντείνονται και επιδεινώνονται, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δημιουργούνται μείζονα ζητήματα ιδιαίτερα στην προετοιμασία των Εθνικών της ομάδων, αλλά και την ομαλή ροή των εσωτερικών της διοργανώσεων.

Τελευταίο παράδειγμα, η χτεσινή έξωση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης από το κλειστό Καταδυτήριο του ΕΑΚ Αγίου Κοσμά, όπου και πραγματοποιούσε την προετοιμασία της ενόψει των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Με το πρόσχημα της έλλειψης άδειας καταλληλότητας και μετά από ανώνυμη υποτίθεται καταγγελία κάποιου ή κάποιας, η Αστυνομία προχώρησε στην εντολή προς το ΕΑΚ Αγίου Κοσμά να 'σφραγίσει' ουσιαστικά την εγκατάσταση με αποτέλεσμα η Εθνική μας ομάδα που είχε βρει στέγη εκεί να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο και χωρίς να διαφαίνεται αυτή τη στιγμή κάποια λύση στον ορίζοντα».

Η ΚΟΕ, καλεί «τους αρμόδιους αλλά και όσους είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για την ομαλή λειτουργία των Κολυμβητηρίων, να αναλάβουν δράση, πριν τα προβλήματα που προκύπτουν καταφέρουν να ξεσπιτώσουν εξ ολοκλήρου τα Αθλήματα μας από τους φυσικούς τους χώρους και πριν φυσικά η κατάσταση ως προς την προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων, γίνει μη αναστρέψιμη».

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως βρισκόμαστε μόλις 20 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο με ότι αυτό συνεπάγεται και ήδη οι διαδικασίες πρόκρισης στα Αθλήματα μας έχουν αρχίσει».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος