«Γυναίκα Loser» (πονεμένες ιστορίες)

«Γυναίκα Loser» (πονεμένες ιστορίες)

Ελλάδα/Κόσμος10 Δεκεμβρίου 2014

H «ΓΥΝΑΙΚΑ LOSER» πρωτογράφτηκε από τη Βίλη Σωτηροπούλου το 2000, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Δωδώνη και ανέβηκε στο Θέατρο της Ημέρας σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

Το 2008 ανέβηκε στο Θέατρο Χώρα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπογδάνου. Το 2011 η συγγραφέας «πείραξε» το έργο κάνοντας προσθέσεις και αφαιρέσεις και ανέβηκε πάλι σε σκηνοθεσία του Μπογδάνου στο Θέατρο Eliart.

Την άνοιξη του ΄14 η «Γυναίκα loser» πειραγμένη και πάλι από την ίδια τη συγγραφέα παρουσιάστηκε για λίγες παραστάσεις σε ένα σπίτι. Το σαλόνι του σπιτιού, η κουζίνα, το χώλ, οι σκάλες και η βεράντα είναι το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι τρείς «πονεμένες ιστορίες»… Στη συνέχεια η παράσταση παίχτηκε σε φεστιβάλ, θέατρο, ταράτσες, ακροθαλασσιές και αλλού..

Οι γυναίκες του έργου μοιράζονται τις ιστορίες τους, (οι τέσσερις ηθοποιοί παίζουν και τους ανδρικούς ρόλους) διατρέχοντας τρείς δεκαετίες και πολλά θέματα.

Ο έρωτας, το σέξ, η φιλία, η ψυχανάλυση, η μοναξιά, η καριέρα, η ανεργία, η κλιμακτήριος, η άνοδος και η πτώση της μεσαίας τάξης, όλα επι τάπητος ( κυριολεκτικά)..

Η Γυναίκα loser ( πονεμένες ιστορίες) ακολουθεί την πορεία της σύγχρονης γυναίκας. Από την εφηβεία στην ενηλικίωση κι από εκει στην εμμηνόπαυση, από τις φιλελεύθερες του ‘80 στις μοναχικές καριερίστες του 2000, από τις μεγαλομάνες στις χωρισμένες μαμάδες, από τις μεσαίες super επιτυχημένες του 2008 στις super απελπισμένες του 2014.

Και φυσικά οι γυναίκες δεν είναι μόνες τους , οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, είναι εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σ΄ ένα ταξίδι προς την Γνώση...

Ιστορία πρώτη: Η (γνωστή από το 2000) ‘’καλόγρια’’ ή ‘’ οι φίλες μου οι φιλελεύθερες’’ Ιστορία δεύτερη : ‘’ H ανδροδιώχτρα καριέρας ‘’( κομμένη και γραμμένη το 2011) Ιστορία Τρίτη : ‘’Το χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα’’ ( τελευταίας εσοδείας , 2014)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Βιλη Σωτηροπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Aγγελική Ελευθεράκη, Aννα Μακρή, Καλλιόπη Μανδρέκα, Βίλη Σωτηροπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ : Xρήστος Θηβαίος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Μίνα Λαμπροπούλου

Διάρκεια : 95’ (με διάλειμμα)

Η παράσταση παίζεται το Σαββατο 13/12/14 στις 9.00 μ.μ και την Κυριακη 14/12 στις 7.30 μ.μ στον χώρο kat’oikon, Δεληγιώργη 85, στον Άλιμο.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ με κρασί και μεζέ, 8 ευρώ το φοιτητικό ή ομαδικό. Παρακαλούμε αν θέλετε να δείτε την παράσταση να επικοινωνήσετε στο 6945853025.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος