Συνάντηση Επιτροπή Αγώνα  με τον Δ.Κουτσούμπα

Συνάντηση Επιτροπή Αγώνα με τον Δ.Κουτσούμπα

Ελλάδα/Κόσμος9 Δεκεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού συναντήθηκε με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν το ΓΓ της ΚΕ για τις θέσεις της Επιτροπής σχετικά με το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τις εξελίξεις με την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή του, ενώ ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ προκειμένου να αναδειχθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών της Επιτροπής  με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν στην εκποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ειδικά μετά την ανάκληση της  της απόφασης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου από το ΣΤ΄ Τμήμα και την υπογραφή του σχεδίου της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρείας  και του ΤΑΙΠΕΔ .

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως η προωθούμενη επένδυση στο Ελληνικό είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γενικό σχέδιο ανάπτυξης στην Αττική που προτάσσει την Αττική διαμετακομιστικό κέντρο και τουριστικό προορισμό πολυτελείας, για να υπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και γι' αυτό ακριβώς θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες. Γι’ αυτό, τόνισε, πως η εναντίωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού πρέπει να εντάσσεται σε μια γραμμή ρήξης με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων για την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, να φωτίζει τον πραγματικό αντίπαλο, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ και τους δύο δρόμους ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικά για το θέμα του Ελληνικού, επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για ανάγκη δημιουργίας ενός πολυθεματικού πάρκου, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για την κατασκευή και λειτουργία του, με αποκλεισμό κάθε ανταποδοτικής λειτουργίας. Σημείωσε πως η αποτροπή κάθε ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανασύνταξη του κινήματος και διαβεβαίωσε την Επιτροπή Αγώνα πως το ΚΚΕ στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Την Επιτροπή Αγώνα εκπροσώπησαν οι Χρήστος Κορτζίδης, Τάσος Ταστάνης ,Πάνος Τότσικας και Δημήτρης Πράσσας.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος