«Για την αποκατάσταση της αλήθειας»

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας»

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο15 Μαρτίου 2019

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιάννη Κωνσταντάτο που «με ψέματα και μισές αλήθειες, προσπαθεί να εμφανιστεί ως σωτήρας και ταυτόχρονα να συκοφαντήσει» την παράταξη ενώ δηλώνει πως «παραμένει συνεπής δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών και του δήμου μας».

 

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα για το πάρκο της πρώην 129 ΠΥ με τη ΔΣΕΑ «για την αποκατάσταση της αλήθειας» να διευκρινίζει:

 

«✔️ 1ο. Ο ευρύτερος χώρος μέσα στον οποίο βρίσκεται το πάρκο της πρώην 129 ΠΥ, που δημιουργήσαμε με κινητοποίηση το 2009 ως Δήμος Ελληνικού, είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος αστικού πράσινου από το Γενικό Πολεοδομικό και το Ρυμοτομικό Σχέδιο του δήμου. Το αίτημά μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ο χώρος αυτός στο σύνολό του να παραμείνει χώρος πρασίνου. Υλοποιείται κάτι τέτοιο με το σχέδιο του Λάτση (Lamda Development); Όχι δεν υλοποιείται, όπως αποδεικνύουμε με στοιχεία.

 

 

✔️ 2ο. Για το συγκεκριμένο χώρο μέχρι και πρόσφατα προβλεπόταν στα σχέδια της Lamda πλήρης οικοδόμηση. Δεν είναι κάτι που μαντεύαμε ως Κασσάνδρες, υπήρχε στα διαδοχικά σχέδια της εταιρείας.

Εμείς αυτό που κάναμε ήταν ακριβώς να αναδείχνουμε το πρόβλημα, όταν ο κ. Κωνσταντάτος δεν μιλούσε καν για αυτό και να ασκούμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση για να μην γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Ότι αποτρέπονται τα χειρότερα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμβολή της παράταξής μας αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Ας μην υπάρχουν αυταπάτες. Αν το 2009 δεν είχαμε ανοίξει το πάρκο της 129ΠΥ σήμερα θα συζητούσαμε με πολύ χειρότερους όρους.

✔️ 3ο. Τι δείχνει το σχέδιο πολεοδομικής οργάνωσης που κατατέθηκε από την Lamda Development για διαβούλευση και γιατί πανηγυρίζει ο Γιάννης Κωνσταντάτος και το VimaonLine; Αν το διαβάσουμε σωστά θα διαπιστώσουμε ότι:

 

 

▪️Ένα σημαντικό κομμάτι – που απεικονίζεται με μοβ χρώμα - προτείνεται ως κοινωφελής χώρος - κοινωνικής ανταποδοτικότητας (ΚΦ –ΚΑ). Θα δεχτεί κάποιες χρήσεις - που δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι - με συντελεστή δόμησης 1,51. Θα κτιστούν δηλαδή κτήρια με συντελεστή δόμησης κατά 50% μεγαλύτερο από αυτόν που ισχύει στη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής. Πάντως σίγουρα δεν θα είναι χώρος πρασίνου όπως ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντάτος, μέσω του Vimaonline.
▪️Ένα σημαντικό επίσης τμήμα του χώρου – που απεικονίζεται γραμμοσκιασμένο - χαρακτηρίζεται ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων με συντελεστή δόμησης 1,51. Εκεί δηλαδή προβλέπεται να κτιστεί κτήριο με αθλητική χρήση μεν, αλλά με συντελεστή δόμησης κατά 50% μεγαλύτερο από τον ισχύοντα στην Αγία Παρασκευή. Ούτε αυτός ο χώρος μπορούμε να πούμε ότι είναι χώρος πρασίνου.
▪️Ένα μεγάλο τμήμα επίσης – συμβολίζεται με δύο τρίγωνα - χαρακτηρίζεται ως χώρος για νηπιαγωγείο και δημοτικό (δεν γνωρίζουμε ιδιωτικά ή δημόσια) με συντελεστή δόμησης κατά 10% μεγαλύτερο από τον ισχύοντα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Επίσης δεν είναι ούτε αυτός χώρος πρασίνου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα σχολεία είναι ασφαλώς χρήσιμα, όμως δεν είναι χώροι πρασίνου. Θα έπρεπε να γίνουν αλλού και ο χώρος να παραμείνει ως χώρος πρασίνου στο σύνολό του. Αυτό πρέπει να είναι το αίτημα και η διεκδίκηση του δήμου.

Το σύνολο αυτής της έκτασηςκαλύπτεται από πυκνή και ψηλή βλάστηση, είναι δηλαδή ένα έτοιμο πάρκο το οποίο μάλιστα διεισδύει στον οικιστικό ιστό, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του άρθρου.

 

✔️ 4ο. Ο κ. Κωνσταντάτος, μέσω του Vimaonline, ισχυρίζεται ότι η παράταξή μας είχε ως σχέδιο την δημιουργία μόνιμου καταυλισμού στο συγκεκριμένο χώρο με σκοπό την ακύρωση της επένδυσης.

Αυτό είναι ψέμα.
Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου, για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου με τρόπο που να ωφελεί την κοινωνία και όχι τους λίγους, πάντοτε με επιχειρήματα και χωρίς τερτίπια. Οι μετανάστες - πρόσφυγες δεν ήταν και δεν θα μπορούσαν να είναι κάποιο είδος εργαλείου για την ακύρωση της «επένδυσης».
Η διαφορά μας στο συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Κωνσταντάτο, ήταν ότι εμείς βλέπαμε και βλέπουμε τους μετανάστες - πρόσφυγες ως ανθρώπους και όχι ως μιάσματα».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο