Διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Εν Δήμω > Ειδήσεις15 Μαρτίου 2019

Συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Μάρτη στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Βικτωρίας και πορεία στη Βουλή στα γραφεία της ΕΕ (Λ. Βασ. Σοφίας) προγραμματίζεται με αφορμή τη διεθνή μέρα κινητοποίησης ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

 

Το κάλεσμα της «Εκτός Πλάνου»:

 

«Η μάχη ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών και τις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρώπης-φρούριο απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες έχει γίνει κεντρική όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είναι μια μάχη που καθορίζει πλέον τις πολιτικές εξελίξεις, καθορίζει το ποιός θα πάρει το πάνω χέρι την περίοδο της κρίσης· το εργατικό κίνημα και η αριστερά ή η μαύρη αντίδραση, οι ιδέες του μίσους, οι αντιλήψεις που κρατούν διασπασμένο τον κόσμο που παλεύει.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπακούει πιστά αυτές τις πολιτικές του ρατσισμού. Συνυπογράφει τις συμφωνίες της ΕΕ που έχουν σημάνει χιλιάδες δολοφονίες-πνιγμοί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, βασανισμοί και θάνατοι στον Έβρο από παρακρατικές ομάδες, που οργανώνουν παράνομες επαναπροωθήσεις. Τα ρατσιστικά εγκλήματα της Αστυνομίας και των εργοδοτών έχουν αυξηθεί. Μόνο τις τελευταίες μέρες, μετράμε έναν νεκρό Νιγηριανό μετανάστη εργάτη(MamanShubekAli – Ebuka), βίαιο ξυλοδαρμο σε δύο πακιστανούς εργάτες στη Νίκαια από αστυνομικούς ομάδας ΔΙΑΣ και σε άλλους δύο πάλι Πακιστανούς από το φασιστοειδές αφεντικό και τους μπράβους του στη Λάρισα, καθώς και επιχειρήση σκούπα μεταναστών, μαγαζάτορων και περαστικών, στην Ομόνοια με πάνω από 130 συλλήψεις απότην αστυνομία της Γεροβασίλη, που θυμίζει τις «καλές» εποχές του Δένδια της ΝΔ. Στην ίδια βάρβαρη αντιμετώπιση κινείται η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε καμπ ή άλλες δομές, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Αυτή η πολιτική, μαζί με το χαρτί του εθνικισμού από τη δεξιά και την ακροδεξιά, αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τους βγάζει από την απομόνωση. Αντί να είναι ισόβια στη φυλακή όλη η ηγεσία της φασιστικής συμμορίας, καταφέρνουν να ξανακατέβουν στις εκλογές και κεντρικά και στις δημοτικές, και να φορούν το μανδύα επίσημου κόμματος.

Στις γειτονιές του Ελληνικού και της Αργυρούπολης ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες είναι επίσης κεντρική. Δεν είναι μόνο η μάχη που δώσαμε για να είναι οι πρόσφυγες καλουδεχούμενοι όταν τους είχαν στις πιο άθλιες συνθήκες στο πρώην αεροδρόμιο. Ακόμα ένα κομμάτι προσφυγόπουλων, μικρό δυστυχώς, πηγαίνει στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ελληνικού. Έχουμε να παλέψουμε να ανοίξουν όλα τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα. Αντ’ αυτού, η δημοτική αρχή του Κωνσταντάτου, γνωστή για τις θέσεις της ενάντια στους πρόσφυγες και την αγάπη σε οτιδήποτε αντιδραστικό, εθνικιστικό, κτλ, ανοίγει το δρόμο για την παρουσία φασιστικών ομάδων. Η παρέλαση ήταν μόνο η κορυφή του Παγόβουνου. Οι μετανάστες είναι γείτονες και συνάδελφοί μας, οι φασίστες κι ο ρατσισμός ανεπιθύμητοι. Χαρτιά και πλήρη δικαιώματα σε όλους σημαίνει δύναμη για να παλεύουμε μαζί για να πηγαίνουν τα λεφτά για τις ανάγκες μας, για μια καλύτερη γειτονιά κι όχι για τα καζίνο και τους μεγαλοεπενδυτές.

Έχουμε να στηριχτούμε σε ένα δυνατό αντιφασιστικό κίνημα που κατάφερε να βάλει τους Μιχαλολιάκους σε δίκη μετά τη δολοφονία του Φύσσα και που βγαίνει σε κάθε γειτονιά όταν υπάρχει επίθεση ή παρουσία φασιστών. Το ίδιο και στις γειτονιές μας, στηρίζουμε και παίρνουμε πρωτοβουλίες για να για να βγαίνουμε ενωμένοι, μαζί με τα σωματεία και αντιφασιστικές συλλογικότητες, ενάντια σε κάθε τέτοια πρόκληση. Συμμετέχουμε στη διεθνή μέρα κινητοποίησης ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό το Σάββατο στις 16 Μάρτη στις 3μμ στην Ομόνοια».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις