Νέα αλλά και έμπειρα στελέχη στο ψηφοδέλτιο της ΔΣΕΑ

Νέα αλλά και έμπειρα στελέχη στο ψηφοδέλτιο της ΔΣΕΑ

Εν Δήμω > Ειδήσεις7 Μαρτίου 2019

Δίπλα στη Δημοτική Συνεργασία συστρατεύονται νέοι και έμπειροι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Αλεξάνδρα Πολυχρονίδη, Γιώργος Κοκκίνης, Σπύρος Φιλίππου, Τότα Κωνσταντινίδου, Πάνος Βαβούλης, Σωκράτης Καραπλής, Χρήστος Μπέτας, Ελένη Δρακοπούλου, Ροδή Γεωργακάκη, Θεοδωρακοπούλου Ευθαλία, Ιγνάτιος Αξής και Άρης Σούγελας, τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν.

 

Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων:

 

Θεοδωρακοπούλου Ευθαλία

Γεννήθηκε το 1960 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Τελείωσε εκεί το σχολείο και ήρθε στην Αθήνα το 1978 και από τότε κατοικεί στην Αργυρούπολη. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Φωτόπουλο με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Έχει δραστηριοποιηθεί σε Συλλόγους Γονέων στα σχολεία των παιδιών της

 

Αξής Ιγνάτιος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αργυρούπολη, όπου κατοικεί μέχρι τώρα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών (1994).

Εργάστηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους Μιχάλη Κακογιάννη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Παντελή Βούλγαρη κ.α. Παράλληλα εργάστηκε ως animateur – εμψυχωτής σε εκδηλώσεις για παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή και την στιχουργική.

 

 

Σούγελας Άρης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956 και μεγάλωσε στον Πύργο. Στο Ελληνικό μετακόμισε το 1974. Εργάστηκε επί 35 χρόνια στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Αρβανίτη και έχει δύο κόρες.

Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και πρόεδρος για πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων, στην Ένωση Γονέων, στον Αθλητικό Σύλλογο Σουρμένων για πάρα πολλά χρόνια καθώς και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ.

 

Δρακοπούλου Ελένη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Στην Αργυρούπολη ήρθε με την οικογένειά της το 1961. Είναι κόρη του Γιάννη Κρεατσούλη, αντιστασιακού του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ήταν μέλος της πολιτικής γραμματείας του ενιαίου Συνασπισμού στην Αργυρούπολη, απ’ όπου αποχώρησε με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ. 
Είναι τέως σύμβουλος επιχειρήσεων – Δημόσιες Σχέσεις. Έχει ένα γιο 32 χρονών. 
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

 

Γεωργακάκη Ροδή

Γεννήθηκε στον Έβρο και ήρθε στο Ελληνικό το 1970. Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ ηλεκτρονικός. Από μαθήτρια συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού, του 1ου Γυμνασίου, της Ένωσης Γονέων και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ελληνικού. Ιδρυτικό μέλος της επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο.
Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, Αντιδήμαρχος (2007-2010) στο πρώην Δήμο Ελληνικού και στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης (2010 – 2014) στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, των Κοινωνικών, των Τεχνικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

 

Σωκράτης Καραπλής

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1959. Ζει στο Ελληνικό τα τελευταία 30 χρόνια. 
Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Πειραιώς του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Εργάζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων. 
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων.

 

Χρήστος Μπέτας

Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στο Ελληνικό. Πήγε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη στη Αργυρούπολη και έπειτα αποφοίτησε από το τμήμα της Φυσιοθεραπείας του ΤΕΕ Ελληνικού. 
Είναι Εναλλακτικός Θεραπευτής, Διδάσκει Μασάζ και Εναλλακτικές Θεραπείες και είναι ιδρυτής της αλυσίδας Le Μassage. Παράλληλα, ασχολείται με τη Χιπ Χοπ μουσική και το θέατρο.

 

Κωνσταντινίδου Παναγιώτα (Τότα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του Πόντου. Μόνιμης κάτοικος Αγίας Παρασκευής Ελληνικού από το 1981. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος (1991-94) με το συνδυασμό του Κώστα Κορτζίδη με υπεύθυνες θέσεις σε σχολικές επιτροπές και την επιτροπή υγείας.

Από το 2007 μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Κορτζίδη. Έχει υπάρξει επί σειρά ετών πρόεδρος σχολικών επιτροπών, αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών, μέλος της επιτροπής του ΚΑΠΗ στην Αγία Παρασκευή, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και υπεύθυνη ΚΑΠΗ του δήμου και της Τράπεζας Τροφίμων που δημιουργήθηκε επί δημαρχιακής θητείας του Χρήστου Κορτζίδη.

 

Βαβούλης Πάνος

Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αργυρούπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος ξενοδοχειακών και επισιτιστικών σπουδών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Εργάζεται ως μάγειρας και μπουφέ σε καφέ.

Υπήρξε μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Αργυρούπολης και μέλος των γενικών εθελοντών Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Πολυχρονίδη Αλεξάνδρα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελληνικό, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Η μαθητική της πορεία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Αργυρούπολη. Είναι πτυχιούχος ΤΕΙ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι ιδιωτική υπάλληλος αλλά απασχολείται και κάποιες ώρες στην οικογενειακή επιχείρηση «ΔΙΑS SECURITY FORCE».
Από το 2011 έως το 2014 ήταν Δημοτική Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής, υπεύθυνη – συντονίστρια για τα τμήματα χορού του δήμου και την σχολή κρουστών.

 

Γιώργος Κοκκίνης

Είναι 39 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε μέχρι σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Αργυρούπολης.
Είναι κάτοχος 2 πτυχίων (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά και 2 μεταπτυχιακών (Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ενεργειακών Συστημάτων).
Δραστηριοποιείται στον χώρο των Η/Μ μελετών και κατασκευών στο δημόσιο καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας για περισσότερο από 15 χρόνια.
Διετέλεσε πρόεδρος στον πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (2011 – 2014). Ήταν ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος της ριζοσπαστικής παράταξης “Εκτός των Τειχών” του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας (2016 – 2018). Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 2016 έως και σήμερα με την παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» του Χρήστου Κορτζίδη.

 

Σπύρος Θ. Φιλίππου 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και κατοικεί στην Αργυρούπολη από το 1983, είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Βούρδα και έχουν δυο παιδιά τον Θεοχάρη και τον Νικόλα. Κατάγεται από την Ήπειρο και είχε δικιά του οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με έδρα την Αργυρούπολη όλα αυτά τα χρόνια. 
Έχει σπουδάσει προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και δραστηριοποιήθηκε από όταν πήγαν τα παιδιά του στο σχολείο στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. 
Εκπροσώπησε τους γονείς σε όλες τις βαθμίδες εκπροσώπησης (Συλλόγους Γονέων, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Ομοσπονδία Γονέων, Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) για όλα αυτά τα χρόνια εκλεγμένος από τους γονείς. 
Συμμετέχει ενεργά σε πολλές Συλλογικότητες και Εθελοντικές Ομάδες που σκοπό έχουν την καλυτέρευση της ζωής των Ανθρώπων και την Προάσπιση του Περιβάλλοντος . Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη Της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης. Με την δραστηριοποίηση του, σε όλες αυτές τις Συλλογικότητες, έχει αποκτήσει αρκετές πιστοποιήσεις και πτυχία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Εθελοντής Αιμοδότης και δότης μυελού των οστών. Μα πάνω από όλα, Ενεργός Πολίτης με Άποψη και Θέση.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις