Νέα αλλά και έμπειρα στελέχη στο ψηφοδέλτιο της ΔΣΕΑ

Εν Δήμω > Ειδήσεις14 Απριλίου 2019

Δίπλα στη Δημοτική Συνεργασία συστρατεύονται νέοι και έμπειροι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Αλεξάνδρα Πολυχρονίδη, Γιώργος Κοκκίνης, Σπύρος Φιλίππου, Τότα Κωνσταντινίδου, Πάνος Βαβούλης, Σωκράτης Καραπλής, Χρήστος Μπέτας, Ελένη Δρακοπούλου, Ροδή Γεωργακάκη, Θεοδωρακοπούλου Ευθαλία, Ιγνάτιος Αξής και Άρης Σούγελας, τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν.

 

Ακολουθούν τα βιογραφικά των υποψηφίων:

 

Μαϊλίντα-Χαρούλα Ζουλέκου

Ελληνικής καταγωγής, γεννημένη στην Αλβανία. Σπούδασε στο Φυσικομαθηματικό του Ανώτατου Πανεπιστήμιου ‘’Αλεξάντερ Τζουβάνη’’ και εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Λύκειο Ελμπασάν.
Μέλος του Συνδέσμου Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδας και της οργάνωσης «ΖΩΗ» και επιβλέπουσα στην Ένωση Μεταναστών ΕΛΜΠΑΣΑΝ.
Από το 1994 εργάζεται στην Ελλάδα στον τομέα της μηχανοργάνωσης και πληροφορικής. Διευθύνων σύμβουλος της Ultimate Data Services και Υπεύθυνος Ανάπτυξης της LR HEALTH AND BEAUTY SYSTEM.
Eίναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και κατοικεί στο Ελληνικό από το 2001.

 

 

Θοδωρής Γδοντάκης

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μένει στην Αργυρούπολη. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Σωτηριάδου και έχουν μια κόρη 10 ετών. Κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης. 
Είναι επαγγελματίας οδηγός σε μεγάλη αλυσίδα super market.Είναι μέλος εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα των κατοίκων της πόλης μας με έντονη δράση. Υποψήφιος με τη Δημοτική Συνεργασία και τον Χρήστο Κορτζίδη και στις προηγούμενες εκλογές.

 

Νώντας (Επαμεινώνδας) Παντούλας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Ελληνικό από το 1983.
Υπηρετεί ως φιλόλογος σε δημόσιο Γενικό Λύκειο. Δραστηριοποιείται στα τοπικά και δημοτικά πράγματα. Μέλος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Συνεργασίας.

 

Λίτσα Γιαννοπούλου

Γεννήθηκε στο Κρανίδι Ερμιονίδας και είναι μόνιμη κάτοικος Αργυρούπολης από το 1977. Είναι απόφοιτη του 4ου Λυκείου Αργυρούπολης. Εργάσθηκε για χρόνια σε εκδοτικό οίκο στις πωλήσεις του βιβλίου. Έχει έντονη δράση στους λαϊκούς αγώνες από νεαρή ηλικία, την οποία θέλει να εντείνει μέσα από τη συστράτευσή της με τη Δημοτική Συνεργασία που έχει επικεφαλής τον Χρήστο Κορτζίδη. Τα δύο εγγόνια της τής δίνουν μεγαλύτερο έναυσμα για περισσότερους κοινωνικούς αγώνες.

 

 

Διονύσης Κυριακαράκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Ελληνικό από το 1985. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. και εργάστηκε από το 1985 ως γεωπόνος στην Υπηρεσία Πρασίνου και μετέπειτα ως διευθυντής στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2018. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Νταλή.

 

Γιάννα Πατελάρου

Είναι ιδιωτική υπάλληλος και κάτοικος Αργυρούπολης από το 1973. Ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά της χρόνια και είναι ιδρυτικό μέλος της παράταξης με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητές της (διεκδίκηση παραλίας Αγ. Κοσμά, πάρκο 129,Αεροδρόμιο,ανάπλαση παιδικών χαρών, Τράπεζα Τροφίμων κλπ.)

 

Σουζάνα Λυμπεροπούλου - Κωβαίου

Γεννήθηκε στον Πειραιά και από το 1966 κατοικεί μόνιμα στην Αγία Παρασκευή του Ελληνικού. Ιδρυτικό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Πρόοδος Αγίας Παρασκευής" και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Χρήστο Κορτζίδη στις εκλογές του 1998 και του 2002. Είναι εν ενεργεία δημόσιος υπάλληλος.

 

Γιάννης Μαραγκός

Ζει και εργάζεται σαν οδοντίατρος στην Αργυρούπολη. Δημοτικός σύμβουλος από το 2011 μέχρι σήμερα. Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και υγείας την περίοδο 2011-2014. Ιδρυτικό μέλος του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

 

 

Μαρία Γκινάλα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Άνω Πετράλωνα. Κατοικεί στην Αργυρούπολη από το 1984.
Εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων του μουσείου Μπενάκη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά. Συνδέθηκε με τα κινήματα από τη μαθητική ζωή στην ΚΝΕ, αργότερα στο ΚΚΕ και στον Σύριζα, όπου διετέλεσε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Αργυρούπολης και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στα Νότια έως τον Ιούλιο του 2015, όπου και αποχώρησε μετά τη μετατροπή του δημοψηφίσματος από ΟΧΙ σε ΝΑΙ.
Είχε ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική επιτροπή του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη, συμμετέχοντας εθελοντικά στο δημοτικό ανταλλακτήριο, στη συλλογή τροφίμων για τη δημοτική τράπεζα τροφίμων και για το αντιλαϊκό χαράτσι στη ΔΕΗ, προσπαθώντας πάντα για μια αξιοπρεπή ζωή για την οικογένεια της και για όλη την κοινωνία.

 

Γιώργος Λύσσαρης

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα και κατοικεί στην Αργυρούπολη από το 1968.
Είναι συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος με έντονη συνδικαλιστική δράση στον επαγγελματικό του χώρο. 
Ιδρυτικό μέλος της παράταξης ήταν υποψήφιος και στις δημοτικές εκλογές του 2010.
Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού - Αργυρούπολης.

 

 

Βέρνερ Μύλλερ

Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1979. Σε ηλικία 2 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Μεγάλωσε στα Σούρμενα. 
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών του ΤΕΛ Ελληνικού. Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός ταξί. 
Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.

 

Κωνσταντίνα Σάκουλη

Γεννήθηκε στην Αθήνα από Αρκάδες γονείς. Ήρθε στο Ελληνικό το 1977. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο εργοδηγός - σχεδιάστρια. Δούλεψε σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία και στην Ε.ΥΔ.Α.Π. από το 1984 έως το 2012. Παρακολούθησε μαθήματα αργυροχρυσοχοΐας και φωτογραφίας. Τα τελευταία επτά χρόνια σπουδάζει ζωγραφική, με μια ατομική και τέσσερις ομαδικές εκθέσεις. Συμμετείχε σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Είναι εθελόντρια στο Μ.Κ.Ι.Ε Ελληνικού εδώ και πέντε χρόνια, γραμματέας στο πολιτιστικό κέντρο της Ε.ΥΔ.Α.Π στις δημόσιες σχέσεις και στην καλλιτεχνική επιτροπή. Έχει δυο γιους 38 και 28 χρόνων.

 

Κωνσταντίνος Λαβασάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 από οικογένεια με ποντιακές ρίζες. Παππούς του ήταν ο κυρ Αλέκος Λαβασάς, από τους πρώτους κατοίκους των Σουρμένων, που συνέβαλε στην οικοδόμησή τους και στην εγκατάσταση των Ποντίων προσφύγων. Πατέρας του, ο Αναστάσιος Λαβασάς, που για πολλά χρόνια διατέλεσε αντιδήμαρχος Ελληνικού με δήμαρχο τον Κώστα Κορτζίδη. 
Απόφοιτος του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ελληνικού. Έχει εργαστεί σε αρκετές επιχειρήσεις με διαφορετικά αντικείμενα. Κάτοχος Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) του ΙΕΚ ΕΚΑΒ, τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως διασώστης - τραυματιοφορέας.

 

 

 

 

Δημήτρης Γιαννούλης

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό. Κάτοικος Αργυρούπολης από το 2001.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των πολλών (κίνημα για την κατάργηση του ΚΥΤ, για την απελευθέρωση της παραλίας Ελληνικού, για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, στους συλλόγους γονέων κλπ).

Είναι λογιστής και παντρεμένος με την Άννα Καράγεωργα, μαθηματικό - υπάλληλο του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, με την οποία έχουν μία κόρη. 

 

Νίκος Σούγελας

γεννήθηκε στα Καλάβρυτα, μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας και μένει στο Ελληνικό από το 1977. Διατηρεί λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο στα Σούρμενα. Συμμετέχει στα κοινά από μαθητής. Υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης ως αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος στους δήμους Ελληνικού και Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

 

 

Γιώργος Βλάχος

Mένει 30 χρόνια στην Αργυρούπολη, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες .
Εργάζεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

 

Θεοδωρακοπούλου Ευθαλία

Γεννήθηκε το 1960 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Τελείωσε εκεί το σχολείο και ήρθε στην Αθήνα το 1978 και από τότε κατοικεί στην Αργυρούπολη. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Φωτόπουλο με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Έχει δραστηριοποιηθεί σε Συλλόγους Γονέων στα σχολεία των παιδιών της

 

Αξής Ιγνάτιος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αργυρούπολη, όπου κατοικεί μέχρι τώρα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών (1994).

Εργάστηκε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση σε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τους Μιχάλη Κακογιάννη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Παντελή Βούλγαρη κ.α. Παράλληλα εργάστηκε ως animateur – εμψυχωτής σε εκδηλώσεις για παιδιά. Ασχολείται με τη συγγραφή και την στιχουργική.

 

 

Σούγελας Άρης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956 και μεγάλωσε στον Πύργο. Στο Ελληνικό μετακόμισε το 1974. Εργάστηκε επί 35 χρόνια στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Αρβανίτη και έχει δύο κόρες.

Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και πρόεδρος για πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων, στην Ένωση Γονέων, στον Αθλητικό Σύλλογο Σουρμένων για πάρα πολλά χρόνια καθώς και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πινγκ Πονγκ.

 

Δρακοπούλου Ελένη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Στην Αργυρούπολη ήρθε με την οικογένειά της το 1961. Είναι κόρη του Γιάννη Κρεατσούλη, αντιστασιακού του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ήταν μέλος της πολιτικής γραμματείας του ενιαίου Συνασπισμού στην Αργυρούπολη, απ’ όπου αποχώρησε με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ. 
Είναι τέως σύμβουλος επιχειρήσεων – Δημόσιες Σχέσεις. Έχει ένα γιο 32 χρονών. 
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης.

 

Γεωργακάκη Ροδή

Γεννήθηκε στον Έβρο και ήρθε στο Ελληνικό το 1970. Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ ηλεκτρονικός. Από μαθήτρια συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Δημοτικού, του 1ου Γυμνασίου, της Ένωσης Γονέων και της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ελληνικού. Ιδρυτικό μέλος της επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο.
Δημοτικός Σύμβουλος επί σειρά ετών, Αντιδήμαρχος (2007-2010) στο πρώην Δήμο Ελληνικού και στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης (2010 – 2014) στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, των Κοινωνικών, των Τεχνικών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

 

Σωκράτης Καραπλής

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1959. Ζει στο Ελληνικό τα τελευταία 30 χρόνια. 
Είναι Οικονομολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστήμιου Πειραιώς του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Εργάζεται ως στέλεχος επιχειρήσεων. 
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Σουρμένων.

 

Χρήστος Μπέτας

Γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στο Ελληνικό. Πήγε σχολείο στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη στη Αργυρούπολη και έπειτα αποφοίτησε από το τμήμα της Φυσιοθεραπείας του ΤΕΕ Ελληνικού. 
Είναι Εναλλακτικός Θεραπευτής, Διδάσκει Μασάζ και Εναλλακτικές Θεραπείες και είναι ιδρυτής της αλυσίδας Le Μassage. Παράλληλα, ασχολείται με τη Χιπ Χοπ μουσική και το θέατρο.

 

Κωνσταντινίδου Παναγιώτα (Τότα)

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς πρόσφυγες του Πόντου. Μόνιμης κάτοικος Αγίας Παρασκευής Ελληνικού από το 1981. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος (1991-94) με το συνδυασμό του Κώστα Κορτζίδη με υπεύθυνες θέσεις σε σχολικές επιτροπές και την επιτροπή υγείας.

Από το 2007 μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Χρήστου Κορτζίδη. Έχει υπάρξει επί σειρά ετών πρόεδρος σχολικών επιτροπών, αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών, μέλος της επιτροπής του ΚΑΠΗ στην Αγία Παρασκευή, μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και υπεύθυνη ΚΑΠΗ του δήμου και της Τράπεζας Τροφίμων που δημιουργήθηκε επί δημαρχιακής θητείας του Χρήστου Κορτζίδη.

 

Βαβούλης Πάνος

Γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Αργυρούπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος ξενοδοχειακών και επισιτιστικών σπουδών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Εργάζεται ως μάγειρας και μπουφέ σε καφέ.

Υπήρξε μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Αργυρούπολης και μέλος των γενικών εθελοντών Ελληνικού – Αργυρούπολης.

 

Πολυχρονίδη Αλεξάνδρα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελληνικό, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Η μαθητική της πορεία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Αργυρούπολη. Είναι πτυχιούχος ΤΕΙ της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Είναι ιδιωτική υπάλληλος αλλά απασχολείται και κάποιες ώρες στην οικογενειακή επιχείρηση «ΔΙΑS SECURITY FORCE».
Από το 2011 έως το 2014 ήταν Δημοτική Σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής, υπεύθυνη – συντονίστρια για τα τμήματα χορού του δήμου και την σχολή κρουστών.

 

Γιώργος Κοκκίνης

Είναι 39 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και από τότε μέχρι σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Αργυρούπολης.
Είναι κάτοχος 2 πτυχίων (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά και 2 μεταπτυχιακών (Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ενεργειακών Συστημάτων).
Δραστηριοποιείται στον χώρο των Η/Μ μελετών και κατασκευών στο δημόσιο καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας για περισσότερο από 15 χρόνια.
Διετέλεσε πρόεδρος στον πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (2011 – 2014). Ήταν ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος της ριζοσπαστικής παράταξης “Εκτός των Τειχών” του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Καλλιθέας (2016 – 2018). Είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από το 2016 έως και σήμερα με την παράταξη «Δημοτική Συνεργασία» του Χρήστου Κορτζίδη.

 

Σπύρος Θ. Φιλίππου 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και κατοικεί στην Αργυρούπολη από το 1983, είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Βούρδα και έχουν δυο παιδιά τον Θεοχάρη και τον Νικόλα. Κατάγεται από την Ήπειρο και είχε δικιά του οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με έδρα την Αργυρούπολη όλα αυτά τα χρόνια. 
Έχει σπουδάσει προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και δραστηριοποιήθηκε από όταν πήγαν τα παιδιά του στο σχολείο στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. 
Εκπροσώπησε τους γονείς σε όλες τις βαθμίδες εκπροσώπησης (Συλλόγους Γονέων, Ένωση Συλλόγων Γονέων, Ομοσπονδία Γονέων, Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) για όλα αυτά τα χρόνια εκλεγμένος από τους γονείς. 
Συμμετέχει ενεργά σε πολλές Συλλογικότητες και Εθελοντικές Ομάδες που σκοπό έχουν την καλυτέρευση της ζωής των Ανθρώπων και την Προάσπιση του Περιβάλλοντος . Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη Της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης. Με την δραστηριοποίηση του, σε όλες αυτές τις Συλλογικότητες, έχει αποκτήσει αρκετές πιστοποιήσεις και πτυχία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Εθελοντής Αιμοδότης και δότης μυελού των οστών. Μα πάνω από όλα, Ενεργός Πολίτης με Άποψη και Θέση.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις