Καταψηφίστηκε η πρόταση της Μέι για το Brexit

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Μέι για το Brexit

Ελλάδα/Κόσμος16 Ιανουαρίου 2019

Η βρετανική Βουλή καταψήφισε, με μεγάλη πλειοψηφία, τη συμφωνία της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι με την Ε.Ε. για τους όρους του Brexit, υποχρεώνοντας τη βρετανίδα πρωθυπουργό σε μια ιστορική ήττα και θολώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση γύρω από την έξοδο της Βρετανία από την Ε.Ε.. Άμεσα ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής, που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, μόνο 202 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας ενώ 432 την καταψήφισαν. Σύμφωνα με αναλυτή του Sky News, 118 από τους βουλευτές των Tories καταψήφισαν.

Η Βρετανία οδεύει προς μια καθυστέρηση στην προγραμματισμένη για την 29η Μαρτίου αποχώρησή της από την ΕΕ και πιθανώς θα διεξαγάγει ένα νέο δημοψήφισμα όσον αφορά την παραμονή της ή όχι στην ΕΕ, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ στο Sky News.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι υπέστη συντριπτική ήττα στο βρετανικό κοινοβούλιο το οποίο καταψήφισε τη συμφωνία της με τις Βρυξέλλες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

"Πιστεύω και φοβάμαι ότι κατευθυνόμαστε προς μια καθυστέρηση και πιθανώς, ναι, μια δεύτερη ψηφοφορία", δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος είχε πιέσει για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016 ως ηγέτης τότε του UKIP.

    

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος