Διεκόπη η δίκη για το «Συνεργείο»

Διεκόπη η δίκη για το «Συνεργείο»

Εν Δήμω > Ειδήσεις14 Ιανουαρίου 2019

Δεκτά έγιναν από το δικαστήριο τα αιτήματα της υπεράσπισης για διακοπή της δίκης για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10/7/2013, στην οποία ο Νίκος Μίχος και ο Γιάννης Λαγός είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία ως επικεφαλής της εγκληματικής ενέργειας.

H νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Το «Συνεργείο», λειτούργησε από το 2012 με ανοιχτές εκδηλώσεις και συζητήσεις και απέκτησε νομική υπόσταση στις αρχές του 2013 ως «πολιτιστικός σύλλογος - μη κερδοσκοπικό σωματείο», διοργανώνοντας δωρεάν μαθήματα για παιδιά - μουσικής, ξένων γλωσσών - προβολές ταινιών, συναυλίες, εργαστήρια, ενώ στις δράσεις του συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι της γειτονιάς.

 

Στο στέκι σύμφωνα με μαρτυρίες επιτέθηκε τάγμα εφόδου αποτελούμενο από 50 μηχανές που με λοστούς και κοντάρια κατέστρεψε τον χώρο ολοσχερώς.

 

Οι δράστες που φέρεται να είναι μέλη της Χ.Α. χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Π.Δ., ενώ η δασκάλα και τα μικρά παιδιά που έκαναν μάθημα μέσα, κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα.

 

Αν και η δίκη έχει πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αποδειχθούν ένοχοι, τότε το δεδομένο αυτό θα αποτελέσει ισχυρό επιβαρυντικό στοιχείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς ουσιαστικά θα επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις