Καθοριστικό για τη δίκη της Χ.Α., το δικαστήριο για το «Συνεργείο»

Καθοριστικό για τη δίκη της Χ.Α., το δικαστήριο για το «Συνεργείο»

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Ιανουαρίου 2019

Η επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου του 2013 στην Ηλιούπολη «ξαναζωντανεύει» στις αίθουσες των δικαστηρίων στις 11 Ιανουαρίου 2019.

Το «Συνεργείο», λειτούργησε από το 2012 με ανοιχτές εκδηλώσεις και συζητήσεις και απέκτησε νομική υπόσταση στις αρχές του 2013 ως «πολιτιστικός σύλλογος - μη κερδοσκοπικό σωματείο», διοργανώνοντας δωρεάν μαθήματα για παιδιά - μουσικής, ξένων γλωσσών - προβολές ταινιών, συναυλίες, εργαστήρια, ενώ στις δράσεις του συμμετείχαν εκατοντάδες κάτοικοι της γειτονιάς.

 

Στο στέκι σύμφωνα με μαρτυρίες επιτέθηκε τάγμα εφόδου αποτελούμενο από 50 μηχανές που με λοστούς και κοντάρια κατέστρεψε τον χώρο ολοσχερώς.

 

Οι δράστες που φέρεται να είναι μέλη της Χ.Α. χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Π.Δ., ενώ η δασκάλα και τα μικρά παιδιά που έκαναν μάθημα μέσα, κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα.

 

Αν και η δίκη έχει πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, σε περίπτωση που οι κατηγορούμενοι αποδειχθούν ένοχοι, τότε το δεδομένο αυτό θα αποτελέσει ισχυρό επιβαρυντικό στοιχείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς ουσιαστικά θα επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Η προηγούμενη δικάσιμος αναβλήθηκε όταν ο χρυσαυγίτης Μίχος προπηλάκισε τον Ηλιουπολίτη και μέλος των «Συνεργών» Π.Δ..

 

Στο δικαστήριο θα καταθέσουν ως μάρτυρες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Κοκοτίνης καθώς και ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις