Στην αντεπίθεση η ΔΣΕΑ μετά την ανακοίνωση της Ενωμένης Πόλης

Στην αντεπίθεση η ΔΣΕΑ μετά την ανακοίνωση της Ενωμένης Πόλης

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Δεκεμβρίου 2018

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Ενωμένης Πόλης και της Δημοτικής Συνεργασίας με αφορμή την επίθεση από αγνώστους στα γραφεία της πρώτης. «Προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται» αναφέρει η ΔΣΕΑ απαντώντας στα όσα τις καταλογίζει η παράταξη που διοικεί το δήμο.

Η επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ενωμένης Πόλης που έκανε λόγο για «τραμπούκους» που «για πολλοστή φορά (...) έβγαλαν το μένος και το μίσος τους...», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Η ΔΣΕΑ καταδίκασε την επίθεση αλλά και «την προσπάθεια της Ενωμένης Πόλης και του Γιάννη Κωνσταντάτου, να συνδέσουν τέτοιου είδους ενέργειες, με τις αντιφασιστικές δράσεις και διαμαρτυρίες».

 

Η Ενωμένη Πόλη επανήλθε με νέα ανακοίνωση μιλώντας για «υποκριτική καταδίκη» εκ μέρος της ΔΣΕΑ και έθεσε μια σειρά ερωτήματα προς τον επικεφαλής της παράταξης, Χρ. Κορτζίδη.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοτικής Συνεργασίας που διέκρινε ως «μόνιμη επιλογή» της Ενωμένης Πόλης τη «συκοφάντηση» διαπιστώνοντας πως «αισθάνονται και είναι πραγματικά στριμωγμένοι, γιατί πολύς κόσμος, ακόμη και δικοί τους, έχουν προβληματιστεί ή και έχουν θυμώσει με τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο».

 

Η κόντρα που έχει ως αφετηρία τη συμμετοχή της παραστρατιωτικής οργάνωσης ΟΔΕΥΩ, στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, εξελίσσεται με σφοδρότητα με τη ΔΣΕΑ να καταλογίζει στη δημοτική αρχή «αλαζονική» και «επιθετική» συμπεριφορά «απέναντι σε όποιον δεν της λέει μπράβο». Επίσης την χαρακτηρίζει «αδίστακτη, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να πετύχει το στόχο της» και «απόλυτα στην υπηρεσία του συστήματος που το στηρίζει και στηρίζεται από αυτό».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις