Το Χριστουγεννιάτικο bazaar των «Φίλων του ΜΚΙΕ»

Το Χριστουγεννιάτικο bazaar των «Φίλων του ΜΚΙΕ»

Εν Δήμω > Κοινωνική Αλληλεγγύη7 Δεκεμβρίου 2018

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ», μια ομάδα πρωτοβουλίας εθελοντών και υποστηρικτών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο bazaar τους στο «Πολιτιστικό Κέντρο» (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης – σταθμός Ελληνικό του Μετρό), όπως καθιερώθηκε να κάνουν τα τελευταία χρόνια.

Η δράση αυτή των «Φίλων του ΜΚΙΕ» είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο bazaar. Είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, να δώσει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν και παράλληλα να ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

 

Τα έσοδα του bazaar πρόκειται να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες του ΜΚΙΕ. Παράλληλα, στόχος είναι να καλυφθεί μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες.

 

Στο bazaar δε συμμετέχουν επαγγελματίες εκθέτες: όλα είναι δημιουργίες των «Φίλων» που τα έφτιαξαν ειδικά για να τα προσφέρουν αφιλοκερδώς.

 

Οι επισκέπτες θα βρουν γούρια και χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκίσματα και λιχουδιές, καθώς και πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με πολύ μεράκι. Και ακόμα βιβλία, δώρα και πολλά μικροαντικείμενα

 

Επίσης, όσοι επισκεφθούν το bazaar μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα, για να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν λιχουδιές και σπιτικούς μεζέδες.

 

Από την εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείπει η Παιδική Γιορτή, που όπως κάθε χρόνο ετοιμάζουν με αγάπη έμπειροι Παιδαγωγοί, «Φίλοι του ΜΚΙΕ».

 

Σε διπλανή αίθουσα τα παιδιά θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν διάφορες κατασκευές στα διάφορα εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις: η γιαγιά-Ρεγγίνα με τα παραμύθια και την παρέα των μουσικών θα τους μαγέψει και ο κλόουν θα διασκεδάσει με τα παιχνίδια και τα αστεία τους μικρούς μας φίλους! Και βέβαια στην αυλή θα ξεδώσουν με τα φουσκωτά παιχνίδια!

 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι, όπως πάντα, δωρεάν. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και ένα μάθημα αλληλεγγύης!

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Κοινωνική Αλληλεγγύη