«Τι δουλειά είχαν οι ιδεολόγοι απόγονοι των ναζί στην μαθητική παρέλαση;»

«Τι δουλειά είχαν οι ιδεολόγοι απόγονοι των ναζί στην μαθητική παρέλαση;»

Εν Δήμω > Παιδεία4 Δεκεμβρίου 2018

Με το ερώτημα να παραμένει στην επικαιρότητα σχεδόν ένα μήνα μετά, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, καταδικάζει  «την πρόσκληση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ομάδα ένστολων-απόστρατων κλπ, να ανοίξουν την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018».

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται εισαγωγικά πως ανέμεναν «μάταια επί ένα και πλέον μήνα, ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Ελληνικού – Αργυρούπολης για την παρουσία φασιστών στην μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018» θεωρώντας «επιβεβλημένη» τους γι αυτό το συμβάν.

 

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, «καταδικάζει απερίφραστα και θεωρούμε απαράδεκτη την πρόσκληση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε ομάδα ένστολων-απόστρατων κλπ, να ανοίξουν την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018».

 

Και προσθέτει:

 

«Πρόκειται για την ίδια ομάδα που έχει δράσει ρατσιστικά και εθνικιστικά με την κατάληψη στον Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, που έχει αναλάβει την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, που έχει οργανώσει παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις. Η παρουσία της στην παρέλαση «έδωσε το πράσινο
φως» σε παντός είδους φασίστες να επιτεθούν στον χώρο της «Καλλίπολης» στο Ελληνικό, να γράψουν φασιστικά συνθήματα στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης.
Πρόκειται για τους επίγονους των κατακτητών της χώρας μας, αυτών που ματοκύλισαν τον ελληνικό λαό εκτελώντας αμάχους και καίγοντας χωριά, αυτών που έστειλαν στον θάνατο από πείνα πάνω από 45.000 μόνο σε Αθήνα και Πειραιά. Είναι οι ιδεολογικοί θαυμαστές των Ναζί που έσπειραν τον όλεθρο σε όλον τον πλανήτη πριν από 80 χρόνια, που ακόμα και σήμερα υπερηφανεύονται και κάνουν αστεία για την φυσική εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε κρεματόρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Η Ομοσπονδία καταλήγει λέγοντας πως «αποτελεί πρόκληση η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να τους καλέσει να παρελάσουν, την ίδια μέρα που γιορτάζουμε την αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στο θηρίο του Ναζισμού, ακόμα περισσότερο που λίγα μέτρα πίσω τους παρελαύναν οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελληνικού, παιδιά διωγμένα από τις πατρίδες τους εξ αιτίας ιμπεριαλιστικών πολέμων, πρόσφυγες που βρίσκονται στο στόχαστρο της εγκληματικής Χ.Α.».

 

Και καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Αττικής, «να απομονώσουν τους φασίστες σε κάθε εκδήλωση του γονεϊκού κινήματος, προβάλλοντας την αλληλεγγύη και την φιλία των λαών απέναντι στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Παιδεία