«Πυρά» Δ.Σ.Ε.Α. για τις επισκέψεις του δημάρχου στα 15μελή

«Πυρά» Δ.Σ.Ε.Α. για τις επισκέψεις του δημάρχου στα 15μελή

Εν Δήμω > Παιδεία15 Νοεμβρίου 2018

Επικριτικά σχολιάζει τις συναντήσεις του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης με τα 15μελή των Γυμνασίων και Λυκείων σε ώρα λειτουργίας των σχολείων και χωρίς προηγουμένως να έχει δεχθεί πρόσκληση, η Δημοτική Συνεργασία. 

«Απρόσκλητος από τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές. Με προσωπική ατζέντα που δεν τη διαπραγματεύεται και δεν την ανακοινώνει (τι δήμαρχος είναι;) προσέρχεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας και απαιτεί από τη διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό να του προσφέρουν ως ακροατήριο τους μαθητές και τις μαθήτριες των 15μελών» σημειώνει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.

Η Δ.Σ.Ε.Α. μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει:

«Το πλαίσιο για την είσοδο τρίτων ατόμων (εκτός σχολικής κοινότητας) στα σχολεία με σκοπό να μιλήσουν στους μαθητές και στις μαθήτριες είναι πολύ συγκεκριμένο και χωρίς ασάφειες» και θέτει το ερώτημα: « Εφαρμόζεται όμως σε όλες τις περιπτώσεις;»

 

Η Δημοτική Συνεργασία, επικρίνοντας τη στάση του δημάρχου, υπογραμμίζει: «Ο υποστηρικτής του δόγματος ''μακριά η πολιτική από τα σχολεία'' χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να κάνει την πολιτική του στους μαθητές και στις μαθήτριες από άμβωνος και χωρίς αμφισβητήσεις».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Παιδεία