Υποψήφιος δήμαρχος ο Θοδωρής Μπούφης

Υποψήφιος δήμαρχος ο Θοδωρής Μπούφης

Εν Δήμω > Ειδήσεις8 Νοεμβρίου 2018

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ» είναι ο τίτλος της νέας ανοικτής δημοκρατικής δημοτικής παράταξης Ελληνικού-Αργυρούπολης, η οποία στο ιδρυτικό της συνέδριο εξέλεξε επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Μπούφη.


Το συνέδριο εξέλεξε 14 μέλη που μαζί με τον επικεφαλής θα αποτελέσουν τη Γραμματεία, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα δημιουργηθούν οι πρώτες ομάδες εργασίας και θα δημοσιοποιηθούν οι πρώτες ανακοινώσεις για τις δράσεις της παράταξης.

 

Οι διαδικασίες του συνεδρίου (3-4/11) ξεκίνησαν με εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής που έθεσε τις βασικές αρχές της νέας παράταξης σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη που ψηφίστηκε στις 3/7/2018.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου διεξήχθησαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη επικεφαλής της παράταξης, το όνομα της παράταξης και τη νέα γραμματεία.

 

Η σύνθεση της Γραμματείας

Αγγελόπουλος Νίκος
Αγγούρης Βασίλης
Βαρυτιμιάδης Θοδωρής
Κάρεμ Ράουα
Καρφάκη Ασπασία
Κατσαμάς Ηλίας
Κοντογιώργος Ανδρέας
Λοφρέντας Γιάννης
Μαλαγκωνιάρης Γιώργος
Μαυροπούλου Δάφνη
Μωυσίδης Αντώνης
Παπασπύρου Άγγελος
Σκούρας Αχιλλέας
Στενού Στέλλα

 

Το βιογραφικό του Θοδωρή Μπούφη

 

Υποπτέραρχος (ε.α.), πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας το 1957.
 

Το 1975 εισήλθα στη Σχολή Ικάρων, από όπου αποφοίτησε το 1979 ως ανθυποσμηναγός. Φοίτησε επιτυχώς σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (Σχολή Πολέμου, Συνθήκη CFE, Σχολή ΣΚΕΑ, Ηλεκτρονικού Πολέμου κ.ά.). Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις (ΓΕΑ, ΑΤΑ, 350 Π.Μ. κ.ά.). Υπήρξε Στρατιωτικός Εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων με συγγραφικό έργο. Επίσης συμμετείχε σε πολλά Συνέδρια, Επιθεωρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό σαν μέλος της Εθνικής Αρχής. Υπηρέτησε ως σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου σε θέματα Αεράμυνας (2003 - 2004).

Αποστρατεύτηκε από την Πολεμική Αεροπορία τον Απρίλιο του 2004 με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και παρέμεινε μέχρι τον Ιούλιο του 2012, οπότε και παραιτήθηκε (Δεκέμβριος 2009 - Ιούλιος 2012).

Από το 2013 δραστηριοποιείται στον Τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα όσον αφορά την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών.

Από τον Ιούλιο 2016 έως τον Ιούνιο 2017 υπήρξε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Από τον Απρίλιο του 2018 είναι αιρετός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Κλάδου ΠΕ06, στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και έχουν ένα γιο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις