Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Πάρκο Γουδή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Πάρκο Γουδή

Εν Δήμω > Περιβάλλον6 Νοεμβρίου 2018

Ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ σε κοινωνικούς φορείς και πολίτες, πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Οκτώβρη σύσκεψη, σε αίθουσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην υλοποίηση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ, στα πλαίσια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει κατά την Ημέρα του Περιβάλλοντος ( 5-6-2018 ).

 

Η σύσκεψη υπήρξε πολύ επιτυχημένη καθώς σε αυτή έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός πολιτών, εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, επιστημόνων κ.ά. οι οποίοι αφενός ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα, αφετέρου συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταλλάσοντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους, με μοναδικό σκοπό την ορθή και χωρίς καθυστερήσεις υλοποίηση του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ.

 

 

Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται καμία ενέργεια εκ μέρους των αρμοδίων, παρά την παρέλευση στις 5-9-2018 του τριμήνου, υπήρξε όμως η πληροφορία ότι στις 15.11.2018 θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα ορίζει τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης.

 

«Με αυτό ως δεδομένο και επειδή δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση στο αίτημά μας της 9.10.2018 προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΥΠΕΝ κο Σ. Φάμελλο, με το οποίο ζητούσαμε να μας δεχθεί και να μας ενημερώσει σχετικά, ανησυχούμε. Θεωρούμε αυτονόητο, πως τα όρια ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ θα είναι τα προβλεπόμενα από το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ Δ΄187/16-6-2011 «Καθορισμός μέτρων προστασίας του όρους Υμηττού και των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων». Επίσης, ότι θα διασφαλίζονται θεσμικά, σταθεροί και επαρκείς οικονομικοί πόροι», σημειώνουν από τη Γραμματεία της Επιτροπής.

 

 

Οι παρόντες στη σύσκεψη αποφάσισαν να συνεχιστούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου (13.00) έξω από το ΥΠΕΝ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 119) με αίτημα να δεχθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να κάνει δεκτούς εκπροσώπους των Φορέων Πολιτών στις ομάδες διαμόρφωσής του.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Περιβάλλον