«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Εν Δήμω > Ειδήσεις6 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή της παραστρατιωτικής ομάδας ΟΔΕΥΩ στις παρελάσεις σε Αργυρούπολη και Ελληνικό. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» απαντά η Δημοτική Συνεργασία στην Ενωμένη Πόλη που επιχείρησε να θολώσει τα νερά επικαλούμενη πως επί δημαρχίας Ι. Εφραιμίδη και Χρ. Κορτζίδη, στα πλαίσια εκδηλώσεων που είχαν γίνει στο Ελληνικό για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, είχαν πάρει μέρος έφεδροι καταδρομείς.

Η Δημοτική Συνεργασία υπενθυμίζει πως η ομάδα ΟΔΕΥΩ «έχει βεβαρυμένο παρελθόν και παρόν με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και χουντικές αντιλήψεις ή πρακτικές».

 

Στρέφοντας τα βέλη της στο Γ. Κωνσταντάτο και την «κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε βάρος του όχι μόνο στα πλαίσια του δήμου μας αλλά και ευρύτερα», η Δ.Σ.Ε.Α. απαντά στα λεγόμενα της Ενωμένης Πόλης ότι παλαιότερα, επί δημαρχίας Ι. Εφραιμίδη και Χρ. Κορτζίδη, στα πλαίσια εκδηλώσεων που είχαν γίνει στο Ελληνικό για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, είχαν πάρει μέρος έφεδροι καταδρομείς. 
«Τι σχέση έχει όμως αυτό, με ό,τι συνέβη στις 28 Οκτωβρίου στις παρελάσεις του δήμου μας;» αναρωτιέται η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη.

 

«Ανεξάρτητα από την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας για τη συμμετοχή εφέδρων καταδρομέων στις εκδηλώσεις για τη μάχη της Κρήτης - η απόφαση ήταν του Συλλόγου Κρητών χωρίς παρέμβαση του δήμου - σε καμία περίπτωση η συμμετοχή αυτή δεν είχε ή δεν προσέδιδε εθνικιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο στις εκδηλώσεις αυτές, oύτε εθνικιστικά συνθήματα ακούγονταν, ούτε οι έφεδροι καταδρομείς που συμμετείχαν, είχαν εκδηλώσει ρατσιστικές, ξενοφοβικές και χουντικές αντιλήψεις και δράση όπως η οργάνωση ΟΔΕΥΩ» η ξεκάθαρη απάντηση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 

«Όχι λοιπόν Γιάννη Κωνσταντάτε δεν είμαστε όλοι ίδιοι!» σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία εξηγώντας πως «ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση είχε, έχει και θα έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον εθνικισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, γενικότερα τον εκφασισμό της κοινωνίας.
Ποτέ δεν επιχειρήσαμε να ψαρέψουμε στα θολά νερά αυτών των λογικών και πρακτικών. 
Υποστηρίζαμε πάντα τις απόψεις μας, ακόμη και αν φαίνονταν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει πολιτικό κόστος».

 

Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου «δεν ήταν κάτι τυχαίο, αλλά το επιστέγασμα μιας ξενοφοβικής και εθνικιστικής ρητορικής που εκδηλώνετε με κάθε ευκαιρία» εκτιμά η Δ.Σ.Ε.Α. και επιτίθεται στο δήμαρχο για την πολιτική στάση που έχει κρατήσει, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα:

 

«Αυτό κάνατε με αφορμή την παρουσία προσφύγων στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Αυτό κάνετε τους τελευταίους μήνες με αφορμή την όξυνση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 
Αυτό κάνατε σε πολύ πρόσφατο δημόσιο χαιρετισμό σας αναφερόμενος στον εξωτερικό και εσωτερικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε, θυμίζοντας άλλες εποχές. 
Και όταν την επόμενη της 28ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε το ατόπημα σας, αντί άλλου, εσείς επιλέξατε να επιτεθείτε σε όσους σας έκαναν κριτική, κατηγορώντας τους ότι είναι εθνομηδενιστές, ότι είναι λάτρεις των Σκοπιανών, ότι δεν αγαπούν την Ελληνική σημαία, ότι αν μπορούσαν θα ύψωναν την ημισέληνο, ότι θα έκαναν το Ελληνικό ένα τεράστιο hot spot, ότι ονειρεύονται ένα νέο εμφύλιο πόλεμο».
Η Δημοτική Συνεργασία στην μακροσκελή ανακοίνωσή της προσθέτει πως αυτό γίνεται:
«Για να ψαρεύετε ψήφους σε ένα ακροατήριο που μπορεί να δείχνει ανοχή ή και να ακούει ευχάριστα αυτή τη ρητορεία. 
Για να εξοντώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους».

Απέναντι σε όλο αυτό «ο δημοκρατικός λαός της πόλης μας πρέπει να υψώσει ένα μέτωπο.  Να βάλει φραγμό.  Και όχι μόνο στον Γιάννη Κωνσταντάτο σε τοπικό επίπεδο.  Αλλά και γενικότερα. 
Και όχι μόνο απέναντι στη Χρυσή Αυγή που φαίνεται ως η αιχμή του δόρατος, αλλά και απέναντι σε όσους χάριν των ιδιοτελών πολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων καλλιεργούν και επενδύουν στον εκφασισμό της κοινωνίας. Πριν να είναι αργά!» καταλήγει η Δ.Σ.Ε.Α.

 

Ενωμένη Πόλη

 

Νωρίτερα, η Ενωμένη Πόλη σχολίασε πως «επί Δημαρχίας Χρ. Κορτζίδη στην πλατεία Σουρμένων και στο πρώην αεροδρόμιο, ο τότε Δήμος Ελληνικού (2008) σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρητών και τους συλλόγους Εφέδρων Καταδρομέων, έκαναν αναπαράσταση της μάχης της Κρήτης»

 

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η Ενωμένη Πόλη καταλήγει:
«Τότε όμως ήταν αλλιώς γιατί στον Δήμο ήταν οι "Αγωνιστές", οι "Πατερούληδες του λαού" που διαδήλωναν με ένα πανό όλη μέρα αφήνοντας τον δήμο να σαπίσει. "Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές".
Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε».

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις