«Οι καταληψίες του Βοτανικού»

«Οι καταληψίες του Βοτανικού»

Εν Δήμω > Ειδήσεις2 Νοεμβρίου 2018

Εκτενές ρεπορτάζ για τη δράση της ομάδας Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. που στελεχώνεται «κατά πλειοψηφία από εν αποστρατεία μέλη των ΟΥΚ και των ΛΟΚ» φιλοξενεί ενημερωτική ιστοσελίδα, θυμίζοντας τη δράση τους στον χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί μουσουλμανικό τέμενος. 


Όπως γράφει το altsantiri.gr, στην παρέλαση σε Αργυρούπολη και Ελληνικού «συμμετείχαν και οι πρωτεργάτες της κατάληψης στον χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, Γιάννης Ιωαννίδης (με το προσωνύμιο «στρατηγός») και Ευγένιος Χριστοδούλου. Ο «στρατοπεδάρχης» κ. Ιωαννίδης φέρεται να συνελήφθη σύμφωνα με δημοσιεύματα στις 5 Νοεμβρίου του 2016 μαζί με άλλα 14 άτομα μετά από μήνυση του ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ανήκει ο χώρος».

 

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα υπενθυμίζει πως «στους 15 συλληφθέντες είχαν απαγγελθεί, κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ στις εγκαταστάσεις είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς μαχαίρια, τσεκούρια και φωτοβολίδες, τα οποία όμως δεν συνδέθηκαν με τους συλληφθέντες. Οι 10 από τους 15 αποδείχθηκε ότι ήταν σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ένας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών».

 

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ σημειώνεται πως «οι καταληψίες έλεγαν πως είχαν δημιουργήσει ''Στέγη Αστέγων'' για Έλληνες, αντιδρώντας παράλληλα στην κατασκευή τεμένους, ενώ αυτοαποκαλούνταν ως ''έφεδροι οπλίτες''».

 

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, «η ''Στέγη Αστέγων'', όπως ονομάστηκε η κατάληψη στον χώρο του Βοτανικού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον οργανώσεων και στελεχών του ακροδεξιού χώρου, όπως ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση, η ΛΕΠΕΝ, η ομάδα «Propatria», ενώ καταδίκασαν όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα».

 

Η «ΟΔΕΥΩ» για τις παρελάσεις

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις