«Μακριά από την πόλη οι νοσταλγοί των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας»

«Μακριά από την πόλη οι νοσταλγοί των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας»

Εν Δήμω > Ειδήσεις2 Νοεμβρίου 2018

Στον εορτασμό και την παρέλαση της 28ης Οκτώβρη 2018, η κοινωνία του Ελληνικού της Αργυρούπολης έγινε μάρτυρας μιας «ακραίας και αντιδημοκρατικής πρόκλησης», αναφέρει ανακοίνωση των Ο.Μ. ΣΥΖΡΙΖΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 

Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή, όταν : «παρέλασαν και μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης , με σύμφωνη προφανώς γνώμη της Δημοτικής Αρχής ή τουλάχιστον την ανοχή της, με στρατιωτικές στολές παραλλαγής και με στρατιωτικό βηματισμό κραυγάζοντας διάφορα συνθήματα».

 

»Η συμμετοχή αυτή των οπαδών του νεοφασισμού και του ρατσισμού σε μια γιορτή που όλη η Ελλάδα τιμά την επική αντίσταση του λαού μας, με πρωτοπόρους τον ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, κατά του τριπλού φασισμού και της κατοχής αλλά και των ντόπιων συνεργατών τους, αποτέλεσε μια βαθιά προσβολή για το δημοκρατικό φρόνημα των δημοτών μας . Ανάλογη και ίσως πιο μεγάλη προσβολή για τους συμπολίτες μας αποτελεί η άθλια θέση υποστήριξης της συμμετοχής των ακροδεξιών στην παρέλαση, του Δημάρχου κ. Κωνσταντάτου και κάποιων συνεργατών του, του οποίου, εδώ και καιρό, ο ιδεολογικός κατήφορος προς ακροδεξιές αντιλήψεις δε φαίνεται να έχει τέλος. Αυτό δε μπορεί να γίνει ανεκτό».

 

Οι συμπολίτες μας ατομικά ή και μέσα από τις συλλογικότητές τους «θα αντισταθούν και θα κρατήσουν μακριά από την πόλη μας τους νοσταλγούς των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης και της ελληνικής ιστορίας. Οι πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του σεβασμού του ''άλλου'', του ''διαφορετικού'' του «ξένου» ή ''ντόπιου'' συμπολίτη μας θα συνεχίσουν να είναι τα ιδεώδη της κοινωνίας της πόλης μας», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις