Παραστρατιωτικοί στις παρελάσεις Ελληνικού & Αργυρούπολης

Παραστρατιωτικοί στις παρελάσεις Ελληνικού & Αργυρούπολης

Εν Δήμω > Ειδήσεις29 Οκτωβρίου 2018

Οργή σε όλο το δημοκρατικό κόσμο του δήμου μας έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης να προσκληθεί η παραστρατιωτική ομάδα Ο.Δ.Ε.Υ.Ω στις παρελάσεις μαθητών και φορέων της πόλης. Η συγκεκριμένη ομάδα που έχει απασχολήσει τον Τύπο με τα... εθνικιστικά «κατορθώματά» της, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως εύστοχα παρατηρεί ένας συμπολίτης μας, «το VICE είχε ασχοληθεί με την ομάδα στο παρελθόν, όταν είχε προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος. Στο ρεπορτάζ ακούγεται ο επικεφαλής της ομάδας να αποκαλεί μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες πολιτικό άσυλο συλλήβδην ''λαθροπιθήκια'', να απειλεί κάθε εξωτερικό και «εσωτερικό εχθρό» (ανάμεσά τους και την κυβέρνηση) και να κυκλοφορεί στον περιφραγμένο χώρο με γερμανικούς ποιμενικούς και φρουρά ένστολων παραστρατιωτικών.

 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, παρακολουθούμε μία από τις στρατιωτικού τύπου ασκήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στου Παπάγου (δηλαδή δίπλα στο Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

 

 

Ντυμένοι με στρατιωτικές παραλλαγές, κραδαίνοντας ομοιώματα όπλων και υπό τις οδηγίες του επικεφαλής της ομάδας, τους βλέπουμε να επεμβαίνουν στο κτίριο που δέχεται επίθεση από μουσουλμάνους τρομοκράτες, όπως λέει το σενάριο της άσκησης που εκτελούν. Όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αρχών, σ' ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας και φυσικά χωρίς κανείς εισαγγελέας να ασχοληθεί με την καραμπινάτη αντιποίηση αρχής· εκτός κι αν η εξουδετέρωση τρομοκρατών είναι υπόθεση ιδιωτών και δεν το ξέραμε. 
Φαίνεται πάντως ότι η ομάδα απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στον "χώρο" αφού της ανατέθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, η περιφρούρηση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία...»

 

Αντιδράσεις 

 

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Κίνημα Αλλαγής Νότιας Αθήνας η Εκτός Πλάνου και η ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων σχολίασαν επικριτικά την πρωτοβουλία του δήμου.

 

Αντίθετα, η Ενωμένη Πόλη μιλά για «εφέδρους καταδρομείς και ΟΥΚάδες που παρέλασαν περήφανα σηκώνοντας ψηλά την Ελληνική σημαία αποδίδοντας τιμές στους πεσόντες του Ελληνο-Αλβανικού μετώπου».

 

Με μια ακροδεξιά φρασεολογία, η Ε.Π. σημειώνει πως από την παρουσία αυτή ενοχλήθηκαν κάποιοι «εθνομηδενιστές της πόλης μας οι οποίοι είναι λάτρεις των Σκοπιανών και ονειρευόντουσαν το αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει ένα γιγάντιο Ηot – Spot παράνομων μεταναστών όπως αυτό της Μόριας, στην Λέσβο».

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις