Δριμύ κατηγορώ της ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων για την παρέλαση στο δήμο μας

Δριμύ κατηγορώ της ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων για την παρέλαση στο δήμο μας

Εν Δήμω > Ειδήσεις29 Οκτωβρίου 2018

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στα Νότια, καταγγέλλει το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, «για τη συμμετοχή παραστρατιωτικών ομάδων στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτώβρη».

»Είναι μεγάλη η πρόκληση για τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας, να καλούνται στην ίδια παρέλαση μαθητές των σχολείων της περιοχής, μαζί και ένα διαπολιτισμικό, με οργανώσεις που συνδέονται με ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις και δράσεις, φορώντας στρατιωτικά ρούχα των Ο.Υ.Κ. κάτω από τους ήχους του ''Μακεδονία ξακουστή...''», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

 

Σε μια περίοδο που η δημοκρατική και προοδευτική πλειοψηφία αντιτάσσεται στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις επιθέσεις μίσους των φασιστών και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη,όπως αναφέρει η Κίνηση, «ο Γιάννης Κωνσταντάτος παίρνει θέση υπέρ τους, δίνοντας βήμα σε ομάδα που έκανε κατάληψη στο Βοτανικό ενάντια στην ανέγερση Τεμένους και ήταν υπεύθυνο για την περιφρούρηση των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία».

 

Τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ δηλώνουν εξοργισμένα με «το γεγονός ότι στο Ελληνικό της προσφυγιάς η δημοτική αρχή σπιλώνει με τον χειρότερο τρόπο τις μνήμες και τους αγώνες αυτού του κόσμου».

Τέλος. καλεί τις δημοκρατικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, την ΕΛΜΕ, το σύλλογο εκπαιδευτικών Α΄βαθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων «να καταδικάσουν αυτήν την πράξη της δημοτικής αρχής και να στηρίξουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 13/11 στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο για την επίσπευση της δίκης και την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις