«Κουβέντα για τον φασισμό»

«Κουβέντα για τον φασισμό»

Εν Δήμω > Ειδήσεις24 Οκτωβρίου 2018

«Ακροδεξιά διολίσθηση του Γιάννη Κωνσταντάτου» παρατηρεί η Δημοτική Συνεργασία, σχολιάζοντας τη δημόσια εμφάνιση του δημάρχου σε εκδήλωση όπου παρουσιάζονταν θεατρική παράσταση για την Ηπειρώτισσα μάνα, με την ευκαιρία του έπους του ΄40.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, ο κ. Κωνσταντάτος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην κατοχή, λέγοντας οτι ''όλοι οι Έλληνες ενωμένοι έδωσαν τον αγώνα τους ενάντια στον κατακτητή, μίλησε για την Μακεδονία που είναι μόνο Ελληνική, για την Ήπειρο που δεν είναι Τσάμικη, για τον εξωτερικό αλλά και εσωτερικό εχθρό που αντιμετωπίζουμε ως χώρα''.

 

Όπως σχολιάζει η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη «χρησιμοποιώντας εθνικιστική και λαϊκιστική ρητορεία, προσπάθησε να αλλοιώσει την ιστορία και να πλασάρει μια δήθεν αιώνια ενότητα των Ελλήνων που κατατροπώνουν κάθε εχθρό».

 

Θυμίζει στον επικεφαλής της Ενωμένης Πόλης, «πως οι Έλληνες ποτέ δεν πολέμησαν όλοι μαζί. Πως την αντίσταση την έκαναν οι απλοί άνθρωποι, οι δημοκράτες, οι πατριώτες, με εμπροσθοφυλακή και κινητήρια δύναμη τους κομμουνιστές. Πως μια μερίδα των Ελλήνων συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ και κυνήγησαν τους αντιστασιακούς. Πως μια άλλη μερίδα των Ελλήνων λιποτάχτησε στο εξωτερικό, περιμένοντας να βγάλουν τα κάστανα απ’ την φωτιά το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ!»

 

Τέλος, θυμίζει «πως πολλοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των μαυραγοριτών της κατοχής, σήμερα έχουν τεράστιες περιουσίες, με χρήματα που ''κερδήθηκαν'' από το αίμα του ελληνικού λαού, που εκτελέστηκε την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Η εκδήλωση λοιπόν η χτεσινή ήταν φόρος τιμής προς τους Ηπειρώτες (αυτούς κι όχι τους δωσίλογους) που πολέμησαν τον Φασισμό κι όχι γενικά κάποιον αόρατο εχθρό. Τον φασισμό που δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν οπαδοί και νοσταλγοί του, όπως η Χρυσή Αυγή, που προσπαθούν να καπηλευτούν τα πατριωτικά αισθήματα του λαού μας, την φτώχεια και ανεργία στην οποία τους έχει οδηγήσει το σύστημα που και οι ίδιοι υπηρετούν.
Κουβέντα όμως δεν βρήκε να πει ο Γιάννης Κωνσταντάτος για το φασισμό και την σύγχρονη έκφραση και εκδοχή του, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, που είναι πρώτιστο καθήκον μας να αντιμετωπίσουμε».

 

Το εκτενές σχόλιο της Δ.Σ.ΕΑ. καταλήγει:

«Δεν μας εκπλήσσει που πολιτικά βαδίζει όλο και περισσότερο σε επικίνδυνα μονοπάτια. Το θεωρούμε λογικό, απ’ την στιγμή που ποντάρει στο κομμάτι της ακραίας δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ που κυριαρχεί στο κόμμα αυτό, στο οποίο φαίνεται να επενδύει τις πολιτικές του φιλοδοξίες για την μελλοντική του μεταπήδηση στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
Όμως δεν μπορούμε και να τον αφήνουμε στο απυρόβλητο. Η παράταξη μας δεν θέλει να επιτρέψει σε νεόκοπους πολιτικάντηδες, να αποκοιμίζουν τον λαό, διαστρεβλώνοντας την ιστορία του, ώστε να γίνεται εύκολη λεία στα χέρια των πραγματικών εχθρών του. 
Οι μεγάλοι σταυροί και οι μεγάλες πατριδο-κορώνες δεν σε κάνουν μέγα – αγωνιστή και πατριώτη, ειδικά όταν στηρίζεις επί της ουσίας το σύστημα και τις μνημονιακές πολιτικές που επέβαλλαν οι δανειστές με αποικιακούς όρους στην χώρα μας!»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις