13ος και 14ος μισθός ξανά;

13ος και 14ος μισθός ξανά;

Εν Δήμω > Ειδήσεις21 Οκτωβρίου 2018

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, τα λεγόμενα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα καλοκαιρινής αδείας.

Εργαζόμενοι που έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια δικαιώνονται πρωτόδικα ενώ στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλοί είναι αυτοί στους οποίους έχουν ήδη καταβληθεί ή πρόκειται να καταβληθούν τα ποσά που επιδικάστηκαν εφόσον η τοπική δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση.

 

Πρόσφατα δικαιώθηκαν και εργαζόμενοι του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 

Πότε η απόφαση τελεσιδικεί

 

Σύμφωνα με την «ΕΦ.ΣΥΝ.», στο σύνολό τους οι αποφάσεις που έχουν δικαιώσει εργαζομένους προέρχονται από πρωτοβάθμια δικαστήρια και συγκεκριμένα ειρηνοδικεία ή μονομελή πρωτοδικεία. Εναντίον τους μπορεί να ασκηθεί έφεση.

 

Στην περίπτωση των δήμων, αυτό έγκειται σε πολιτική απόφαση. Με νόμο της κυβέρνησης που τροποποίησε τον «Καλλικράτη» (ν.4447/2016, άρ. 54), είναι στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών αρχών εάν θα προσφύγουν ή όχι κατά της πρωτόδικης απόφασης· με τον «Καλλικράτη» ήταν υποχρεωμένες να ασκήσουν έφεση. Αν δεν προσφύγουν σε ανώτερο δικαστήριο, η απόφαση τελεσιδικεί.

 

Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της διοίκησης του δήμου μας.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις