Βούλευμα – καταπέλτης για χορηγό του δήμου μας

Βούλευμα – καταπέλτης για χορηγό του δήμου μας

Εν Δήμω > Ειδήσεις21 Οκτωβρίου 2018

Στοιχεία για τις εγκληματικές μεθόδους που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης περιλαμβάνει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν σε ημερήσια εφημερίδα. Ο γνωστός επιχειρηματίας που έχει στηρίξει με χορηγίες το δήμο μας παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Πρόκειται για τον ίδιο επιχειρηματία που είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία μας δραστηριοποιούμενος στην παραλία του Αγίου Κοσμά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

 

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας με αφορμή πρόσφατη χορηγία του Β. Ρέστη προς το δήμο μας που αναφέρει πως «άνθρωποι της εταιρείας του συγκεκριμένου επιχειρηματία από το 2007 και επί σειρά ετών έκαναν δεκάδες μηνύσεις εναντίον αιρετών, εργαζομένων και πολιτών του δήμου Ελληνικού και οργάνωσαν επιθέσεις και τραμπουκισμούς εναντίον λουόμενων της ελεύθερης - δημοτικής πλαζ Αγίου Κοσμά και των υπαλλήλων του δήμου σε αυτή για ορισμένες μάλιστα από τις οποίες υπάρχουν δικαστικές καταδίκες».

 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Εspressο», ο εφοπλιστής καλείται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κακουργηματικών πράξεων καθώς θεωρείται πως ο ίδιος ήταν ο ιθύνων νους σε τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης πρώην συνεργατών του, ενώ, όταν τα θύματα αρνούνταν να ενδώσουν, τους έστελνε σαφή μηνύματα μέσω μπράβων του υποκόσμου, που επιχειρούσαν με τη χρήση βίας να εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα που επικαλείται το σχετικό βούλευμα, στην ομάδα κρούσης του εφοπλιστή φέρεται ότι εμπλέκονται μάλιστα ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αττικής, δύο αστυνομικοί, ένας πρώην συνεργάτης του, ένας Αλβανός μπράβος της νύχτας αλλά και άλλοι, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες.

 

Εγκληματική δράση

 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπ’ αριθμόν 1507/2018 βούλευμα, που έφερε στη δημοσιότητα η «Εspressο, ο Βίκτωρ Ρέστης και πρώην συνεργάτης του «είχαν ενωθεί στο πλαίσια συναπόφασής τους προκειμένου να καταφύγουν σε εγκληματική δράση μέσω της οποίας θα επιλύονταν οι διαφορές που θα αναφύονταν κατά την άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας».

 

Αυτό φέρεται ότι συνέβη και στην περίπτωση του πρώην συνεργάτη του Ιωάννη Δρίτσα, που από το 2003 εργαζόταν ως υπεύθυνος της ασφάλειας των πλοίων στη ναυτιλιακή εταιρία ΕSΤ SΑ, συμφερόντων του επιχειρηματία. «… Ο Β. Ρέστης, ο οποίος πλέον δεν εμπιστευόταν τον Ι. Δρίτσα, χρησιμοποιώντας… πειθώ, φορτικότητα, παραινέσεις, συμβουλές και χρηματικά ανταλλάγματα, προσέλαβε δύο άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα, για να του επιτεθούν, το απόγευμα της 3/12/2012, έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 11» αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα.

 

Οι δύο μπράβοι τραυμάτισαν με τη λαβή πιστολιού το θύμα στο κεφάλι, ενώ του αφαίρεσαν τον χαρτοφύλακά του, πού είχε σωρεία κρίσιμων εγγράφων, κάποια από τα οποία φέρεται ότι κατέληξαν στη συνέχεια στα χέρια τον εφοπλιστή.

 

Άγρια επίθεση από τρεις μπράβους, που φέρεται ότι είχε προσλάβει ο εφοπλιστής, είχε δεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2009, κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, και ο αρχιτέκτονας – μηχανικός Μπάμπης Στάικος, από ταν οποίο ο Ρέστης αξίωνε το ποσό των 38.000.000 ευρώ, το οποίο του είχε δώσει για να απαχαρακτηρίσει, με παράνομες ενέργειες, δασικές εκτάσεις στο Κορωπί και στη Βάρη.

 

Βαριές σωματικές βλάβες από την επίθεση που δέχτηκε στις 5 Ιουνίου 2012 στην Κατεχάκη από ανθρώπους της νύχτας δέχθηκε και ο επιχειρηματίας Γιώργος Δασκαλάκης,

 

Σύμφωνα με το βούλευμα, «… χρησιμοποιώντας ρόπαλα τον χτύπησαν σε όλο το σώμα και κυρίως στην περιοχή τον κεφαλιού, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο οδόστρωμα και αιμορραγώντας να χάσει τις αισθήσεις του».

 

Ανάμεσα στο θύμα και στον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης είχε προκύψει οικονομική διαφορά,την οποία μετά την επίθεση και «τελώντας υπό τον φόβο για τη ζωή του» ο παθών φρόντισε να καλύψει.

 

Παρόμοια κατάληξη είχε και η συνεργασία ταυ με τον δικηγόρο Αντώνη Βουγίδη, που διετέλεσε νομικός σύμβουλος εταιριών τον Ομίλου Ρέστη από το 2008 έως το 2013.

 

Σύμφωνα με την κρίση τον Συμβουλίου Εφετών, ο εφοπλιστής χρησιμοποίησε δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία στις 15 Ιουλίου 2014 μετέβησαν στο γραφείο του θύματος και του επιτέθηκαν.

 

Αθώος για τα δάνεια της FBB

 

Έχοντας ανοικτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη, ο εφοπλιστής είχε και καλά νέα την εβδομάδα που μας πέρασε με την αθώωση του ίδιου και των δέκα συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση -που είχε χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο- για τα δάνεια περίπου 61 εκατομμύρια δολάρια που χορήγησε η τράπεζα FBB, συμφερόντων του εφοπλιστή, σε ναυτιλιακές εταιρείες.

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, αθώωσε τον εφοπλιστή, τα τραπεζικά στελέχη και τους εκπροσώπους εταιρειών από τα αδικήματα -που τους αποδίδονταν κατά περίσταση- της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις