Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας συνολικά

Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας συνολικά

Εν Δήμω > Ειδήσεις25 Σεπτεμβρίου 2018

10.119 ακίνητα του ελληνικού δημοσίου μεταβιβάστηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας στο Υπερταμείο που ελέγχεται απευθείας από τους δανειστές.

Ανάμεσά τους και ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών που διεκδικούσαν οι καταπατητές κληρονόμοι του Νάστου και γλίτωσαν χάρη στον πολύχρονο αγώνα των δήμων.

 

Αρκετά από αυτά είχαν παραχωρηθεί στους δήμους για χρήση. Το Δημοτικό Ωδείο, το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο (πρώην Carefour) στο δήμο μας βρίσκονται σε τέτοια οικόπεδα και με την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, περνάνε στο Υπερταμείο.

 

«Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ''κεραυνός εν αιθρία''. Αποτελεί εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για την δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας μας προς τους δανειστές που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επικαιροποιήθηκαν από τη σημερινή το 2016 με το ν.4389. Για την εξέλιξη αυτή εκτός από την κυβέρνηση έχουν ευθύνη και οι πολιτικές δυνάμεις του ''Μένουμε Ευρώπη''» σχολιάζει η Δημοτική Συνεργασία για τη μεταβίβαση των ακινήτων.

 

Η Δημοτική Συνεργασία «στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπερασπίζεται τη δημόσια περιουσία από την εκχώρησή της στους δανειστές και στο κεφάλαιο από θέση αρχής, συνολικά και όχι επιλεκτικά. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη στην περίπτωση του αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, στον αγώνα για τα Ναστέικα και την προστασία του Υμηττού».

 

Καλεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις μεταξύ των οποίων και το συντονισμό του δήμου μας με άλλους φορείς και δυνάμεις που σχετίζονται με το πρόβλημα.

 

Και ζητά όχι μόνο την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης αλλά και την παραχώρηση των «Ναστέικων» στους δήμους.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις