Πάνω δεξιά, με την αρίθμηση 16, ο σταθμός διαχείρισης των αστικών αποβλήτων

Πρόταση για έναν σταθμό διαχείρισης απορριμάτων στο Ελληνικό

Εν Δήμω > Αεροδρόμιο11 Σεπτεμβρίου 2018

Επικροτεί η διοίκηση του δήμου μας τα σχέδια του επενδυτή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και προτείνει τη δημιουργία ενός σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της επένδυσης και των όμορων δήμων.

Όπως έγινε γνωστό από τη διαβούλευση για το Πάρκο, προβλέπεται η χωροθέτηση σταθμού διαχείρισης αποβλήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και παράπλευρα στο Ρέμα της Νέας Ευρυάλης (Γλυφάδα).

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση χώρου που θα φιλοξενήσει το διαδημοτικό σταθμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων (των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου) ωστόσο, η διοίκηση του δήμου μας προκρίνει τη δημιουργία ενός σταθμού που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες.

 

«Εμείς θα πρέπει να διεκδικήσουμε ο σταθμός διαχείρισης των απορριμμάτων (υπόγειος) να είναι ένας και να βρίσκεται σε σημείο που η διέλευση των απορριμματοφόρων δεν θα ενοχλεί τους κατοίκους και αυτούς που έχουν μαγαζιά» υποστήριξε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (05/09), συμφωνώντας με την υπάρχουσα χωροθέτηση.

 

Αρνητικά διακείμενοι στην χωροθέτηση του σταθμού είναι κάτοικοι της Γλυφάδας που ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών για να αποτραπούν τα σχέδια για τη δημιουργία του.

 

«Είναι λάθος η χωροθέτηση και οφείλουμε να συζητήσουμε για να βρούμε μια καλύτερη λύση», σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 5ης Σεπτεμβρίου.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Αεροδρόμιο