Πρώτο κουδούνι

Πρώτο κουδούνι

Εν Δήμω > Παιδεία10 Σεπτεμβρίου 2018

Διακοπές τέλος για τους μαθητές που από την Τρίτη (11/09) επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Και φέτος τα βιβλία βρίσκονται ήδη στις τάξεις, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας και ανακοινώνει λιγότερα κενά αφού ήδη πραγματοποιήθηκαν οι προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε πρώτη φάση.

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

 

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, καλωσορίζει τον Σεπτέμβρη «που βάζει μπροστά καινούρια όνειρα και στόχους για κάθε μαθητή και μαθήτρια, από την Α΄ τάξη μέχρι και την τελευταία» και εύχεται «καλή σχολική χρονιά».
Στο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Δ.Σ.Ε.Α., σημειώνει:

«Δύσκολοι καιροί για όλους και ένα ακόμα δυσκολότερο καλοκαίρι μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να προτάξουμε τις αξίες της ελευθερίας, του σεβασμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας κάθε μορφής, καθώς και της βαθιάς, συμμετοχικής δημοκρατίας σε κάθε λήψη απόφασης, ώστε να εξαλειφθούν πλήρως και δια παντός ο σκοταδισμός του φασισμού, το ρατσιστικό μίσος, ο εκφοβισμός και η οποιασδήποτε μορφής βία.
Στον δήμο μας δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσει η δίχρονη δημόσια προσχολική αγωγή λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ έκλεισε ο 8ος παιδικός σταθμός στο Ελληνικό ως αποτέλεσμα της άνευ όρων παράδοσης στα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου Λάτση. Ακόμα, πολλά σχολεία παραμένουν άβαφτα και ασυντήρητα. Η δημόσια εκπαίδευση πλήττεται σταθερά όλα τα χρόνια των μνημονίων και καταδικάζεται να εξαρτάται από λύσεις επαιτείας, χωρίς σταθερούς διορισμούς και ουσιαστική υποστήριξη.
Είμαστε ωστόσο εδώ, με πείσμα και αισιοδοξία ότι θα φτιάξουμε καλύτερες μέρες και θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας, ώστε να βρουν καλύτερους τρόπους από τους δικούς μας για έναν δικαιότερο, πιο φωτεινό κόσμο.
Οι διαφορές μας είναι ο πλούτος μας κι αυτό είναι πλέον πολύ σημαντικό να αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνιών και συγκρούσεων. Οι λύσεις που μας τιμούν είναι αυτές που μας περιλαμβάνουν εντέλει όλους με όρους αξιοπρέπειας.
Καμιά ρητορική μίσους ας μη βρει χώμα να ανθίσει. Καλή σχολική χρονιά!»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Παιδεία