Νέα ερωτήματα του «Δυτικού Μετώπου» για το ΧΥΤΑ Φυλής

Νέα ερωτήματα του «Δυτικού Μετώπου» για το ΧΥΤΑ Φυλής

Ελλάδα/Κόσμος9 Αυγούστου 2018

Τον Απρίλιο του 2018 αποκαλύφθηκε περιστατικό απόκρυψης μελετών, που εκπονήθηκαν με απόφαση του δημάρχου Φυλής (ο οποίος είναι μέλος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ) και είχαν σαν αντικείμενο την καταγραφή της σύστασης των αποβλήτων και των ρυπαντικών φορτίων στην περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής.

Μετά από δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύφθηκε ένα μέρος των μελετών, από το οποίο προκύπτει ότι τα ευρήματα είναι άκρως ανησυχητικά.

Στις 19/3/2018 το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, με αίτηση του, ζήτησε ενημέρωση για τον περιβαλλοντικό έλεγχο του ΧΥΤΑ Φυλής και ανάμεσα στα άλλα σας ζήτησε ενημέρωση και για τις εν λόγω μελέτες.

Σήμερα, επανέρχεται θέτοντας νέα ερωτήματα.

«Έχει κληθεί αρμοδίως από εσάς ο δήμαρχος της Φυλής να παραδώσει τις εν λόγω μελέτες στην Ε.Ε ναι ή όχι;

Αν δεν έχει κληθεί , ζητάμε να μας απαντήσετε για ποιόν λόγο δεν έχετε καλέσει τον δήμαρχο να παραδώσει τις μελέτες στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και στις αρμόδιες διευθύνσεις του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενημερωθούν υπεύθυνα οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση της Φυλής και οι κάτοικοι της περιοχής.

Αν ο δήμαρχος Φυλής έχει κληθεί από την Ε.Ε να παραδώσει τις μελέτες και αρνήθηκε να το κάνει και πάλι οφείλετε να μας ενημερώσετε.

Σε κάθε περίπτωση επανερχόμαστε στο αίτημα μας προς την πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ να παραληφθούν άμεσα οι μελέτες για την καταγραφή της σύστασης των αποβλήτων και των ρυπαντικών φορτίων στην περιοχή του ΧΥΤΑ Φυλής , να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ και να ενημερωθούν υπεύθυνα οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση και οι κάτοικοι της περιοχής».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος