Κατάπεσε αγωγή κατά του Χ. Κορτζίδη για την υπόθεση ORNITALIA

Κατάπεσε αγωγή κατά του Χ. Κορτζίδη για την υπόθεση ORNITALIA

Εν Δήμω > Ειδήσεις2 Αυγούστου 2018

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαίωσε πρωτόδικα τα ρεπορτάζ του Sinergasia.gr αλλά και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις της Δημοτικής Συνεργασίας για «τις αυθαιρεσίες στην υπόθεση ORNITALIA οι οποίες προσβάλλουν το ΔΣ και θίγουν το συμφέρον του δήμου».

Ο Μ. Χαραμουντάνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας, κατέθεσε αγωγή εναντίον του Χρήστου Κορτζίδη, μίας ακόμα ενημερωτικής ιστοσελίδας και δύο πολιτών. 

Πρόκειται για την υπόθεση που απασχόλησε εντόνως την επικαιρότητα το καλοκαίρι του 2015 (και μετέπειτα) με τη Δημοτική Συνεργασία να ζητά από τη διοίκηση του δήμου «να επαναφέρει άμεσα τον μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη στον χώρο για τον οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση στο Εμπορικό Κέντρο του δήμου επί της Λ. Βουλιαγμένης αλλά και να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία την οποία υπέστη ο Δήμος μας από τη χρήση δημοτικού ακινήτου 316 τ.μ. έναντι 240,97 € το μήνα (!) προς όφελος της εμπορικής επιχείρησης «ORNITALIA» του εν λόγω μισθωτή».

Το θέμα είχε αποκαλύψει το Sinergasia.gr προκαλώντας την ενόχληση του Μ. Χαραμουντάνη που προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα και στη συνέχεια σε αγωγή.

Τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα όσο και η αγωγή κατέπεσαν στα δικαστήρια. Το Πρωτοδικείο Αθηνών στα τέλη του Ιούλη απέρριψε την αγωγή του Μ. Χαραμουντάνη, έκρινε δε ως αληθή τα ρεπορτάζ του Sinergasia.gr διότι η εκμίσθωση του χώρου «συνιστά πράγματι ευνοϊκή μεταχείριση των εναγόντων» και επομένως «δεν συντρέχει ούτε περίπτωση δυσφήμησης (απλής ή συκοφαντικής) ούτε εξύβρισης σε βάρος των εναγόντων».

Mετά από προσφυγή της Δημοτικής Συνεργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον Ιούνιο του 2016, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι αλλοιώθηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προέβη σε ορθή δημοσίευσή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και επίσπευσε την μετακίνηση του επιχειρηματία στο νόμιμο μισθίο του. Ωστόσο ο επιχειρηματίας επέμεινε στην αγωγή του σε βάρος του Sinergasia.gr και άλλων ιστοσελίδων που είχαν προβεί σε αναδημοσίευση των αναρτήσεών του.

 

 Διαβάστε επίσης: Τι το τρομερό έγινε με την ORNITALIA;

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις