Υπόθεση ΑΘΗΝΑ: Δεν υπήρξε ζημία του Δήμου

Υπόθεση ΑΘΗΝΑ: Δεν υπήρξε ζημία του Δήμου

Εν Δήμω > Ειδήσεις31 Ιουλίου 2018

Η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς απέρριψε ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής και αποφάνθηκε ότι δεν τεκμηριώνεται πως η συνεργασία του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με την εταιρεία ΑΘΗΝΑ κατά τα έτη 2011 - 2014 προκάλεσε ζημία στην περιουσία του δήμου, έστειλε δε την υπόθεση στο αρχείο.

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον Γιάννη Κωνσταντάτο κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που λήφθηκε μόνο με τις ψήφους της παράταξής του και του τότε συμβούλου της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος πρόσφατα προσχώρησε στην παράταξη του δημάρχου.

 

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα: 

  • Στην θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής ο όγκος των απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ μειώθηκε λιγότερο από τη θητεία της προηγούμενης.
  • Οι καταθέσεις των μαρτύρων διέψευσαν τη δημοτική αρχή.
  • Η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε αυθαίρετα τα στοιχεία και έκανε λογικούς ακροβατισμούς

«Διοίκηση που στηρίζεται στα ψέμματα και στη συκοφαντία είναι επικίνδυνη»

 

Η Δημοτική Συνεργασία σχολιάζοντας την απόφαση σημειώνει:

 

«Η υπόθεση ΑΘΗΝΑ απέδειξε ότι ο Γιάννης Κωνσταντάτος και η διοίκησή του δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Δεν πλανήθηκαν, δεν ξεγελάστηκαν από λάθος ανάγνωση των στοιχείων της υπηρεσίας. Είχαν όλες τις ευκαιρίες να διαβάσουν σωστά. Είχαν τα στοιχεία της ΕΔΕ που διεξήγαγαν το 2016. Είχαν την τοποθέτηση της παράταξής μας. Είχαν τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ.

 

Καθοδηγούμενοι όμως από μίσος, εμπάθεια και πολιτική σκοπιμότητα είχαν από την αρχή κατασκευάσει τον ένοχο. Χρησιμοποίησαν το δημοτικό συμβούλιο, την ιστοσελίδα του δήμου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δώσουν δημοσιότητα στις συκοφαντίες τους. Έριξαν συνειδητά λάσπη σε δύο εργαζόμενους του δήμου, θέτοντάς τους σε κίνδυνο αργίας, για να χτυπήσουν πολιτικά την παράταξή μας και τον επικεφαλής της. Ακόμη και σήμερα που το εισαγγελικό πόρισμα αποκάλυψε τις ψευτιές τους συνεχίζουν να απειλούν για ''αποκαλύψεις'' που θα κάνουν ''από Σεπτέμβρη''.

Κάθε προσπάθειά τους θα πέφτει στο κενό. Δεν θα κουραστούμε να αποκαλύπτουμε την πραγματική φύση της διοίκησής τους που την αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας».

 

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις