Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε την Αττική

Ελλάδα/Κόσμος30 Ιουλίου 2018

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, δρόμοι ποτάμια και μποτιλιάρισμα έφερε η σφοδρή νεροποντή που έπληξε πολλές περιοχές της Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής. Περισσότερες από 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων. Έβρεξε και στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο κέντρο, τα βόρεια, αλλά και τα δυτικά προάστια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Σε περιοχές του Ψυχικού και των Αμπελοκήπων κόπηκε το ρεύμα. Μποτιλιάρισμα επικράτησε σε δρόμους του Αμαρουσίου και στην οδό Κηφισίας, ενώ η Μεσογείων μετατράπηκε σε χείμαρρο σε ορισμένα σημεία. Στους Αμπελόκηπους τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που παρέσυραν κάδους στο πέρασμά τους.

Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, έκλεισε ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου», καθώς υπήρξε έντονη συσσώρευση νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονταν χωρίς όμως να κάνουν στάση. Για περίπου 15 λεπτά υπήρξε πρόβλημα και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» (δεν υπήρξε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος).

Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και για παροχή βοήθειας σε άτομα εγκλωβισμένα εντός των αυτοκινήτων τους κυρίως στη Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού.  Κάποιες από τις κλήσεις σχετίζονται με κοπή δέντρων. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έκλεισαν αρκετοί δρόμοι στην Αττική με τα προβλήματα να αποκαθίστανται μετά τις 4 το απόγευμα.

Αγωνία σε Ραφήνα και Μάτι λόγω της βροχόπτωσης,  αλλά δεν ήταν τόσο δυνατή όσο η καταιγίδα που έπληξε την υπόλοιπη Αττική. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος