Συνεχίζεται η μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Συνεχίζεται η μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Ελλάδα/Κόσμος15 Ιουνίου 2018

Συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης. Όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση, που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, αμέσως μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-2022, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

 «Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στο κείμενό που κατέθεσε. Κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης, τα πυρά της ΝΔ επικεντρώνονται στην στάση των ΑΝΕΛ, ενώ έντονες είναι και οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη διαδικασία της συζήτησης, με τον γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα να αναμένεται πως θα ανακοινώσει την οποία απόφαση, κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έστειλε ήδη ένα μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Ν.Δ. «Δεν θα γίνουμε ουρά εμείς στις υποκριτικές σας επιδιώξεις. Δεν θα σας διευκολύνουμε σε αυτό το επικίνδυνο και αδιέξοδο παιχνίδι για το λαό», είπε χαρακτηριστικά από τη Βουλή.

Στο τέλος της συζήτησης, λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Σημειώνεται ότι πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο εάν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος